Aedifica voltooid elfde investering in Nederlands zorgvastgoed

Voor een aankoopsom van €7 miljoen is Aedifica eigenaar geworden van een tweede zorgresidentie van zorgexploitant Stepping Stones Home & Care. Aedifica maakt hiermee vaart met de groeiambitie in Nederlands zorgvastgoed.

Deze aankoop betreft Zorgvilla Spes Nostra, een kleinschalige woonzorglocatie in het midden- tot hogere segment van de markt welke is gericht op de huisvesting van senioren met (hoge) zorgbehoeften in het Utrechtse Vleuten. Zorgvilla Spes Nostra is een voormalig klooster uit de jaren '50 van de vorige eeuw dat dit jaar geheel is gerenoveerd. De locatie biedt plaats voor 30 bewoners. Verkoper Stepping Stones Home & Care blijft middels een sale-and-leaseback transactie voor de lange termijn verbonden aan de locatie als zorgexploitant.

Nederlandse groei
Stefaan Gielens, CEO van Aedifica: “Wij startten kort geleden met de invulling van onze lange termijngroei-strategie in Nederland, zoals eerder in België en Duitsland. Met deze nieuwe investering vult Aedifica haar Nederlandse portefeuille verder aan, die thans 11 bestaande of in aanbouw zijnde zorgresidenties van uitstekende kwaliteit telt. Deze acquisitie onderstreept de wens en de ambitie van Aedifica om in Nederland een in de lokale zorgmarkt verankerd investeringstraject op te bouwen”.

Betrokken partijen
Stepping Stones Home & Care is een snelgroeiende Nederlandse zorgonderneming en richt zich op de particuliere ouderenzorgmarkt sinds 2007. Zij exploiteert reeds een tiental locaties en zal in de nabije toekomst nog verschillende locaties in exploitatie nemen. De groei van Stepping Stones Home & Care wordt ondersteund door de gespecialiseerde zorginvesteerder Gilde Healthcare Services.

Aedifica is sinds 2006 genoteerd aan de Euronext Brussel en gespecialiseerd in huisvesting voor senioren. De snelle groei van Aedifica is gerealiseerd door op te treden als lange-termijnbelegger en strategisch partner voor zorgverleners. De aankoop betreft Aedifica's 100e locatie voor seniorenhuisvesting in haar totale portefeuille, welke op dit moment voor 7% uit Nederlands zorgvastgoed bestaat.

ABN AMRO Real Estate Advisory begeleidt Aedifica’s toetreding tot de Nederlandse markt en verdere opbouw van de portefeuille. Cushman & Wakefield adviseerde de verkoper Stepping Stones Home & Care.


Bezoektip: Vier leergangen over Zorgvastgoed.

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022