Investeerders schieten Midreth te hulp

Bouwer/ontwikkelaar Midreth Groep heeft overeenstemming bereikt met een groep investeerders over de voorwaarden voor een financiële deelneming in het bedrijf. De groep investeerders brengt nieuw kapitaal in en bestaat ondermeer uit partijen uit de bouw- en vastgoedsector. Dit zal Midreth Groep de benodigde slagkracht geven voor de uitvoering van zowel lopende als nieuwe bouwprojecten. Dat meldt de ontwikkelaar.

Door de crisis in de bouwsector en een aantal onverwachte financiële tegenvallers, zoals het faillissement van de opdrachtgever voor de bouw van het Scheringamuseum, kampte Midreth met toenemende liquiditeitskrapte. Met het nieuwe kapitaal dat door de groep investeerders zal worden ingebracht zullen de middelen beschikbaar komen om de bedrijfsvoering gezond te maken.

De directie van de Midreth Groep is zeer verheugd met de voorgenomen toetreding van de nieuwe investeerders omdat daarmee nieuwe ruimte gecreëerd wordt om bouwprojecten te initiëren en haar positie binnen de top-20 van ontwikkelende bouwbedrijven in Nederland te handhaven. Midreth Groep verwacht dat zowel haar opdrachtgevers als opdrachtnemers het resultaat zullen ondersteunen, in welk geval de transactie naar verwachting begin volgende week zijn beslag kan krijgen.

De Midreth Groep is een bouwonderneming met een eigen ontwikkeltak die in ruim 38 jaar is uitgegroeid tot een bedrijf met circa 170 medewerkers en een omzet van ruim € 150 mln. Midreth is ook betrokken bij de bouw van de Ziggo Dome van €60 mln in Amsterdam Zuid-Oost.

Reacties