PRIMEUR: Dynamis richt nieuwe taxatietak op

Dynamis, het samenwerkingsverband van elf regionale makelaarskantoren, gaat haar taxatieactiviteiten strakker organiseren in de apart opgerichte landelijke entiteit Dynamis Taxaties Nederland. Het zal worden gevestigd in Amersfoort en wordt versterkt met een team van 50 gecertificeerde taxateurs verspreid over heel Nederland. Een driekoppige directie zal de nieuwe entiteit gaan aansturen. Nu met exclusief commentaar van Annelou de Groot, directeur Dynamis.

De behoefte aan een aparte taxateursorganisatie wordt volgens De Groot ingegeven door de sterk stijgende behoefte aan kwalitatief hoogwaardige taxaties. "Ook het gebrek aan goede referentiedata en de behoefte aan risicomanagement hebben ertoe geleid dat wij besloten hebben tot de oprichting van Dynamis Taxaties Nederland. Wij zijn ervan overtuigd dat Dynamis Taxaties Nederland haarfijn inspeelt op een sterk groeiende behoefte in de markt. De kracht van ons netwerk, de lokale aanwezigheid met landelijke dekking, gecombineerd met centrale aansturing en kwaliteitsborging wordt in dit initiatief prachtig weerspiegeld."

De nieuwe taxatieorganisatie zal zich vooral toeleggen op het taxeren van commerciële vastgoedportefeuilles en bijzondere single asset objecten zoals bijvoorbeeld scholen en golfbanen. "Nieuwe taxatieopdrachten voor portefeuilles zullen voortaan vanuit de nieuwe taxatieorganisatie in Amersfoort worden beheerd. Bestaande en kleine lokale taxatie-opdrachten zullen door de lokale vestigingen van Dynamis worden opgepakt."

Door de input van data uit het lokale fijnmazige netwerk van Dynamis te koppelen aan de expertise van de researchdivisie is Dynamis Taxaties Nederland volgens De Groot in staat om kwalitatief hoogwaardige taxaties af te geven, geheel in lijn met de huidige marktbehoefte. Wat betreft de tariefstructuur, een uurtarief of op provisiebasis, die wordt volgens De Groot steeds in overleg met de opdrachtgever bepaald.

Rogier Hentenaar



Reacties


Laatste nieuws