Dura Vermeer ontwikkelt zelflerend systeem voor slimme woningen

Ontwikkelaar Dura Vermeer presenteert met IRIS de eerste écht slimme woning van Nederland. Begin 2017 wordt gestart met de bouw van de eerste pilotwoningen in de duurzaamste wijk van Nederland: Rijswijk Buiten. In een van de pilotwoningen wordt getest, getoetst en verder ontwikkeld. In de andere pilotwoning zorgt het gebruik van de eerste bewoners voor waardevolle inzichten voor de volgende stappen in de doorontwikkeling van IRIS.

Volgens de ontwikkelaar maakt IRIS het leven ‘makkelijker, veiliger, duurzamer en gezonder door een zelflerend systeem dat zich aanpast aan het gedrag en patronen van de bewoners’.

Dura Vermeer zet hieronder uiteen waarom IRIS de eerste écht slimme woning van Nederland is:

1. Slim systeem: IRIS werkt via een centraal systeem dat alle informatie uit sensoren, apparaten, apps en andere bronnen verbindt én direct onderling laat communiceren.   

2. Zelflerend: IRIS leert van het gedrag en de patronen van bewoners en zorgt ervoor dat de woning beter aansluit op diens voorkeuren.  

3. Altijd up-to-date:  IRIS ontwikkelt met de bewoners mee, doordat het systeem te updaten is. IRIS is dus altijd aan te passen aan de nieuwste ontwikkelingen.

4.  You are in control: Vanaf één handig platform heb je als bewoner de regie over alle informatie voor het beheer en onderhoud van de woning, en dat alles binnen handbereik.       

Maar over IRIS is te vinden op http://irishome.nl/.



Reacties


Laatste nieuws