Aanstaand minister treedt terug als commissaris

Melanie Schultz van Haegen zal terugtreden als commissaris van ontwikkelaar Ballast Nedam omdat zij binnenkort een ministerspost zal bekleden in het nieuwe CDA/VVD/PVV-kabinet van Mark Rutte. Ballast Nedam betreurt het aftreden van Schultz van Haegen, maar heeft begrip en waardering voor haar besluit om de benoeming op deze belangrijke positie te willen aanvaarden.

Feitelijk heeft de kabinetsformateur mevrouw drs. M.H. Schultz van Haegen-Maas Geesteranus voorgedragen voor de benoeming tot minister van Infrastructuur en Milieu. Naar aanleiding van deze voordracht heeft mevrouw Schultz van Haegen besloten om met onmiddellijke ingang terug te treden als lid van de Raad van Commissarissen van Ballast Nedam.

Schultz van Haegen is in 2009 tot commissaris van Ballast Nedam benoemd. Gezien haar ervaring bij zowel overheid als bedrijfsleven paste zij goed in het profiel dat de Raad van Commissarissen heeft opgesteld. De RvC beraadt zich op welke wijze invulling zal worden gegeven aan de ontstane vacature in de Raad.



Reacties


Laatste nieuws