Meeste aangemelde nieuwbouw in Noord-Brabant

Het saldo aangemelde nieuwbouw woningen in Noord-Brabant stijgt in de maand september het hardst met +655 woningen. Limburg is de 2e grootste stijger met +317 woningen. Het beschikbaarheidsquotum is 62% voor Noord-Brabant en 72% voor Limburg aldus de website nieuwbouw.com.

Noord-Holland heeft in september de grootste daling van aangemelde wongingen laten zien met een saldo van -218 woningen (7255 aangemelde woningen). In Utrecht is het saldo van -133 woningen (2776 aangemelde woningen).

Flevoland en Utrecht hebben de gezondste verhoudingen als het gaat om de beschikbaarheid van woningen (55% en 59%) en Limburg heeft de minst gezonde verhouding (73%). Het beschikbaarheidquotum geeft de verhouding in procenten weer tussen de aangemelde- en beschikbare woningen. Naarmate dit percentage lager is zijn er meer woningen uit de projecten verkocht.

Het beschikbaarheidquotum geeft de verhouding in procenten weer tussen de aangemelde- en beschikbare woningen. Naarmate dit percentage lager is, zijn er meer woningen uit de projecten verkocht.

Het totaal aantal nieuwbouw koop woningen dat bij Nieuwbouw.com is aangemeld in Nederland is per 1 oktober uitgekomen op 55.500 waarvan er zo'n 36.000 beschikbaar zijn. Hun verwachting is dat het aantal aangemelde en beschikbare woningen de eerste maanden verder zal dalen. Met name de 'oude projecten' ondervinden nog steeds ernstige verkoopvertragingen. De 'nieuwe aangemelde' projecten, veelal kleinere projecten, lopen over het algemeen vlot door aldus nieuwbouw.com.

Reacties