Joint venture Kadans en Accel van start

De participatiefondsaanbieders Kadans Vastgoed (Haaren) en Accel Real Estate (Amsterdam) richten een gezamenlijke onderneming op voor het structureren en managen van hun toekomstige vastgoedfondsen. Dat maken beide ondernemingen vandaag bekend. De joint venture die onder de naam Accel Real Estate zal opereren, zal vastgoedbeleggingsproducten op de markt brengen onder het Kadans-label en het Accel-label. Beide ondernemingen spreken van een synergie waarbij elkaars krachten worden aangevuld.

Kadans Vastgoed, sinds 1997 een succesvolle ontwikkelende belegger, heeft reeds voor meer dan € 350 miljoen aan vastgoedfondsen in beheer en participeert veelal voor een significant deel in deze fondsen. Accel Real Estate is sinds 2006 actief in het oprichten en managen van vastgoedfondsen voor particuliere en institutionele beleggers.

Kadans Vastgoed heeft ervoor gekozen de structurering en het asset management van de toekomstige fondsen van Kadans onder te brengen in de joint venture onder leiding van Kim Keeris, directeur van Accel Real Estate. Kadans heeft voor Accel Real Estate gekozen vanwege de bewezen ervaring in fondsmanagement, de aanwezigheid in de Nederlandse en Duitse markten, maar ook vanwege de persoonlijke benadering van haar directeur Kim Keeris.

Door deze samenwerking kan Kadans Vastgoed zich volledig richten op haar core business, namelijk het verzorgen van huisvestingsoplossingen voor de top-500 ondernemingen in Nederland en Duitsland.

Kim Keeris: "Wij zijn zeer verheugd over deze samenwerking. Hiermee is een belangrijke stap gezet in de ambitie van Accel Real Estate om binnen enkele jaren door te groeien naar een toonaangevende vastgoedbeleggingsinstelling in binnen- en buitenland." Het eerste fonds dat gezamenlijk in de markt wordt gezet is Kadans Biopartner (tweede emissie) dat belegt in kantoren en bedrijfsgebouwen voor kennisintensieve en innovatieve bedrijven actief in de life sciences.

 



Reacties


Laatste nieuws