PEPR keert geen dividend uit over 2010

Beursfonds Prologis European Properties (PEPR) gaat in 2010 waarschijnlijk nog geen dividend uitbetalen. Dat meldt het fonds als toelichting op de toestemming dire het fonds heeft gekregen van het banksyndicaat, waarbij het vastgoedfonds een lening heeft lopen van €528 miljoen, om weer dividend uit te mogen betalen. Zie ook de column van John Kerkhoven hierover.

"De focus ligt nu met name op het realiseren van een investment grade kredietrating. Wat de uitkering van dividend betreft, dat zie ik dit jaar niet gebeuren, maar eerder volgend jaar", aldus een woordvoerster.

In juni 2009 verloor het logistieke vastgoedfonds vanwege zijn hoge schuldpositie zijn investment grade, waardoor het bedrijf een 175 basispunten hogere rente moet betalen op onder andere een obligatielening van €500 miljoen.

De woordvoerdster benadrukt echter de voortgang die het concern het afgelopen halfjaar maakte met betrekking tot zijn schuldpositie (loan-to-value). Kwam de schuldpositie ultimo 2009 nog uit op 55,0% van de waarde van de vastgoedportefeuille. Bij de presentatie van de eerste- en tweedekwartaalcijfers over 2010 rapporteerde het concern een daling van de schuldpositie naar respectievelijk 53,7% en 53,3%. Naar verwachting zal een upgrade van PEPR's rating pas in overweging genomen worden als de schuldpositie lager is dan 50,0%.

De overeenkomst met de banken houdt in dat PEPR tot 50% van de beschikbare kasstromen mag aanwenden voor dividendbetalingen, ongeacht de kredietrating.

 



Reacties


Laatste nieuws