Van der Ende vertrekt onverwachts bij PGGM

De sinds juni 2008 als Chief Investment Officer aangestelde Johan van der Ende zal PGGM per 1 november gaan verlaten. Volgens PGGM is in 'goed overleg' besloten dat Van der Ende het bedrijf per de eerst volgende maand verlaat. 'De laatste maanden werd duidelijk dat de wederzijdse verwachtingen binnen het Executive Committee een succesvolle samenwerking in de weg stonden', zo licht PGGM toe.

Van der Ende werkte sinds medio 2006 bij PGGM waar hij eerst verantwoordelijk was voor de ruim €10 mrd grote vastgoedportefeuille. Ook was hij zeer actief in de Inrev, het Europese platform voor niet-genoteerd vastgoed. De laatste twee jaar was hij CIO. Sinds 1 januari 2010 was hij lid van het toen nieuw gevormde Executive Committee.

Martin van Rijn, CEO van PGGM: 'Gegeven de financiële crisis zijn er door PGGM onder leiding van Johan goede beleggingsresultaten geboekt en hij heeft een cruciale bijdrage geleverd aan de uitbreiding en de professionalisering van Vermogensbeheer. Er staat een professioneel team met een sterke drive. Wij zijn Johan daar dankbaar voor.'

Vanaf 1 november zullen de taken van Johan van der Ende tijdelijk worden waargenomen door Jac. Kragt, die sinds 2008 bij PGGM in dienst is.

PGGM is de uitvoeringsorganisatie voor collectieve pensioenregelingen in de sector zorg en welzijn.

Reacties