ABN AMRO, Deutsche en ING verstrekken €700 miljoen krediet voor Amvestfonds

Het Amvest Residential Core Fund is er in geslaagd om te herfinancieren tegen betere voorwaarden. Ook is de looptijd verlengd van zes naar tien jaar. De helft draagt een vaste rente.

De nieuwe lening vervangt de huidige 6-jaars financiering van €320 miljoen en valt samen met de verlenging van de fondstermijn. De looptijdverlenging is nodig vanwege de sterke groei van het fonds dat belegt in middeldure huurwoningen.

Samenstelling krediet
He nieuwe krediet bestaat uit een ‘bullet loan’ van €350 miljoen met een vaste rente en een ‘revolving credit facility’ van eveneens €350 miljoen met een variabele rente. De faciliteit heeft een looptijd oplopend tot bijna 10 jaar en is flexibel gestructureerd, waarbij een deel van de portefeuille als onderpand voor de banken fungeert.

De financiering wordt verstrekt door ABN AMRO Bank, Deutsche Hypothekenbank en ING Bank (Duitsland). ABN AMRO Bank was gedurende het proces Coördinator en zal fungeren als Facility Agent. Deutsche Hypothekenbank fungeert als Security en Valuation Agent.

Amvest werd in deze transactie begeleid door Remit Consulting als financieel adviseur en Houthoff Buruma als advocaat en notaris. De banken werden begeleid door Clifford Chance als advocaat. 

Reacties

Lees onze special over Rotterdam Special