Winkelcentrum Oostpoort verkocht aan SPF/Syntrus

De ontwikkelingscombinatie OCP, een samenwerking tussen Bouwfonds Ontwikkeling, Ymere en Stadgenoot, en het beleggersconsortium vertegenwoordigd door SPF Beheer/ Syntrus Achmea zijn de verkoop overeengekomen van het 18.000 m2 grote winkelcentrum Oostpoort in Amsterdam-Oost. OCP werd bij deze verkoop geadviseerd door MAB Development.

Het westelijke deel van Oostpoort is het grootste bouwproject dat dit jaar - in juni 2010 - in Amsterdam is gestart. Het deel van Oostpoort dat in aanbouw is genomen wordt het hart van het nieuwe centrumgebied van Amsterdam Oost met 18.000 m2 winkels en horeca, 344 woningen, een parkeergarage met 874 plaatsen en het Bertolt Brechthuis.

De bouw gaat in totaal zo'n 3 jaar duren. Op dit moment heeft MAB Development al bijna 50% van het winkelcentrum verhuurd. Winkels die naar Oostpoort komen zijn: Albert Heijn, Bakkerij Balvert, Douglas, Miss Etam, H&M, Jamin, HEMA, BCC, Bart Smit, Libris, Vomar en Xenos.

Zaterdag 9 en zondag 10 oktober start de verkoop van het eerste woningproject in Oostpoort. Het gaat om 47 woningen van 60m² tot 75 m2 in blok 13. Dit blok, waarin ook het DansHuis wordt gerealiseerd, ligt in het oostelijk deel van Oostpoort. De verkoop start op de nieuwbouwbeurs ‘De grote Amsterdamse Housewarming' in de Theaterfabriek op de Tsaar Peterstraat.

Het streven is om blok 13 eind dit jaar in aanbouw te nemen zodat dit in de tweede helft van 2012 opgeleverd kan worden. In totaal komen er 760 woningen in Oostpoort, sociale huur, vrije sector huur en koop. Voor de woningen in Oostpoort hebben zich 2.000 mensen aangemeld als geïnteresseerde. Zij worden via een online nieuwsbrief op de hoogte gehouden van het project.

Reacties