Kavel op bijzondere locatie in Soest biedt ruimte voor horecaontwikkeling

Ze zeggen wel eens ‘locatie is alles’. Natuurlijk speelt er veel meer bij succesvol ondernemerschap. Maar een goede locatie is zonder twijfel een belangrijk vertrekpunt. De gemeente Soest biedt nu wel een heel bijzondere locatie aan vastgoed- en horecaondernemers. Een bijdrage van HTC Advies.

Ze noemen het een ‘pleisterplaats’. Een beetje ouderwets misschien – een plek waar je kunt verpozen. Maar het is ook een plek met veel historie. In Soesterberg – dus in het hart van het land en  vlakbij de snelweg. Die snelweg zie je echter niet vanaf de pleisterplaats.

De locatie ligt op het gloednieuwe Park Vliegbasis Soesterberg. Voorheen een militaire vliegbasis (de eerste van Nederland). Maar sinds defensie is vertrokken is het een recreatie- en natuurgebied. En het zal je verbazen hoeveel bijzondere diersoorten je vindt op een plek waar vroeger straaljagers en helikopters opstegen en landden.

Park met militaire geschiedenis en publiekstrekker
Vanaf de pleisterplaats kijk je uit over Park Vliegbasis. En wat dit park zo bijzonder maakt is dat je naast de natuur ook het breedste fietspad van Nederland hebt (of eigenlijk gewoon de voormalige landingsbaan). Er liggen bunkers en shelters verscholen in het gebied. De oude verkeerstoren prijkt nog trots boven de bomen uit. En het Nationaal Militair Museum – dat in het eerste jaar dat ze open was al bijna een half miljoen bezoekers trok - is een eyecatcher aan de horizon. In zowel het park als het museum is van alles te ontdekken. En dat kan straks allemaal vanaf die pleisterplaats welke direct grenst aan het dorps Soesterberg en de diverse fiets- en wandelroutes.

Waarom zet Soest deze locatie op de markt?
Soest zoekt kwaliteit. Volgens de gemeente is deze locatie een belangrijk punt om de verbinding te maken tussen het nieuwe park / museum en het dorp Soesterberg. Het dorp dat op dit moment een flinke kwaliteitsimpuls krijgt met woningbouw, vernieuwing van het dorpshart, verbetering van de infrastructuur, opwaardering van een bestaand woon-werkterrein en aanleg van een nieuw bedrijventerrein.

De pleisterplaats vraagt volgens Soest om een goed horeca/vastgoedconcept dat inspeelt op de recreatieve mogelijkheden én meerwaarde heeft voor de bewoners van Soesterberg. Op deze pleisterplaats voorziet de gemeente Soest naast een horecavoorziening ook een natuurspeelbos. Natuurlijk zijn lokale ondernemers van harte welkom op de pleisterplaats. Maar ook ondernemers die niet uit Soest, Soesterberg of omgeving komen. Kwaliteit staat voorop.

Prijsvraag gestart
Om de gewenste kwaliteit te vinden heeft de gemeente een prijsvraag uitgeschreven. Vastgoed- en horecaondernemers kunnen hun ideeën indienen. Als HTC Advies mogen we Gemeente Soest hierbij ondersteunen. We organiseren een informatiebijeenkomst waar vastgoed- en horecaondernemers elkaar kunnen ontmoeten en samen wellicht tot een optimaal plan kunnen komen. Daarop volgt de inschrijving, pitches en presentaties.

Alle informatie over de prijsvraag is uiteraard online te vinden via www.htcadvies.nl/prijsvraag-horecaondernemer-ontwikkelaar-pleisterplaats-soesterberg. Belangstelling? Neem dan contact op.

Michiel van Noort
HTC Advies
036-3030500
Pleisterplaats@htcadvies.nl

Reacties

Lees onze special over Hoogbouw Special