Maatschappelijk crowdfunding platform maakt klushuizen in oud schoolgebouw mogelijk

Eigenbouwspecialist Steenvlinder, mede opgericht door de voormalige Haagse wethouder Marnix Norder, heeft samen met funding platform AndersFinancieren de handen ineengeslagen. Beleggers kunnen nu met 4% rendement participeren in klushuizen.

Het voormalige schoolgebouw van de Prins Willem Alexander School in ’s-Gravenzande uit 1910 wordt hierdoor nieuw leven ingeblazen. Het karakteristieke schoolgebouw blijft behouden maar wordt in overeenstemming met de gemeente Westland getransformeerd naar zeventien ‘klusrijpe eenheden’. Belangstellenden kunnen bijdragen aan de realisatie van dit initiatief door obligaties met 4% rente te kopen en die tevens zorgen voor een ‘groot maatschappelijk rendement’.

Tweede leven
Marnix Norder en Hans Sparreboom, beiden 20 jaar ervaring in stedelijke ontwikkeling en projecten, verwezenlijken met hun bedrijf Steenvlinder de realisatie van de kluswoningen. Zij leggen de basis en maken het gebouw gereed om te starten met klussen. Zij geloven in het succes van het project. “Het gebouw krijgt een tweede leven en de mensen meer woonplezier.”

Beleggen door obligaties
De financiering van de aankoop van het schoolpand en het klusklaar maken van de eenheden wordt gerealiseerd door het nieuwe maatschappelijk funding platform AndersFinancieren. Het platform heeft als een van de weinige fundingplatformen in Nederland een vergunning als beleggingsonderneming van de AFM. Zij brengt een passend alternatief met obligaties voor ‘kleinere’ financieringen. Hierdoor hebben naast professionele – ook particuliere beleggers de kans om bij te dragen aan dit maatschappelijke project. Het is al mogelijk om vanaf 500 euro te beleggen in de obligatie van ‘Steenvlinder Zelfbouw 1 B.V.’ met een rendement van 4% en een looptijd van maximaal 2 jaar.

"Een duurzaam maatschappelijk project met een beperkt beleggersrisico, transparantie en betrokkenheid van alle stakeholders, maakt Steenvlinder de juiste partner voor AndersFinancieren", aldus Irma Langeraert, oprichter AndersFinancieren.

Uiteindelijke doel
De opgehaalde financiering zal dus worden ingezet voor de aankoop en transformatie van de school. Particulieren kopen vervolgens ‘een stukje’ school en realiseren naar eigen ontwerp hun droomhuis. Bij het verbouwen van de kluswoning levert Steenvlinder de kluswoning op een afgesproken moment ‘klusrijp’ af bij de koper. Daarna gaan de toekomstige bewoners zelf aan de slag om hun droomhuis daadwerkelijk te realiseren. Steenvlinder is het centrale aanspreekpunt en begeleidt het hele proces en om zaken te stroomlijnen.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021