Vastgoedaanpak verbeteren door asbestsaneringen te versnellen of te vereenvoudigen

​De invloed van asbest op vastgoed is veel groter dan vastgoedeigenaren zich vaak realiseren. Of zij geld laten liggen, komt aan de orde op het komend European Asbestos Forum in Amsterdam waarbij onder meer een nieuwe, snellere en goedkopere saneringstechniek zal worden gepresenteerd.

De bijeenkomst (30 september en 1 oktober aanstaande) die gehouden wordt in het bekende Krasnapolsky hotel zet het thema Asbest & Vastgoed op de kaart. Wat betekent asbest voor vastgoed, en hoe kan het makkelijker of veiliger? Eén van de kritieke punten voor vastgoedeigenaren en uitvoerders is de effectiviteit van saneringen. Dennis Kierkels, directeur van MiniContainment Nederland zal dan vertellen over een vernieuwende saneringsmethode.

Deze methode heet MiniContainment en is een nieuwe techniek om kleinere saneringen aan te pakken in woningen of kantoren. Deze methode is goed inzetbaar bij woningcorporaties en andere grotere vastgoedeigenaren. Ook industriële opdrachtgevers hebben er profijt van – snelheid en continuïteit zijn hier heel bepalend. Bij een sanering wordt een compact, doorzichtig frame over het te verwijderen object geplaatst. Bijvoorbeeld een vensterbank. Veel opbouwtijd of werkruimte is er niet nodig. Dat werkt snelheid en efficiëntie in de hand en het vermindert overlast voor bewoners of medewerkers. Nieuw is ook dat er geen ‘witte pakken’ bij komen kijken. De saneerders werken buiten het containment en lopen daardoor geen risico’s. Beschermende kleding is niet nodig.

Asbest & Vastgoed breed belicht
Innovatieve techniek is een van de aspecten, die tijdens het European Asbestos Forum aan bod komen. Tijdens het congres staan vele facetten van Asbest & Vastgoed op het programma: van zorgplicht, Due Diligence en vastgoedverzekering tot en met beleid & beheer en de grootschalige sanering van asbestdaken. Waarmee moet u rekening houden en hoe komt u tot goede keuzes? Bekende sprekers delen hun visie met u en geven praktische adviezen. Met als doel om u tijdens dit congres nieuwe inzichten en bruikbare handvatten aan te reiken voor uw eigen organisatie.

Best practices van binnen- en buitenlandse organisaties
Het European Asbestos Forum biedt bezoekers de kans om te leren van de ervaringen van andere binnen- en buitenlandse organisaties. Bijvoorbeeld de asbestaanpak bij een bruisende internationale luchthaven als Schiphol Airport. Of bij De Alliantie, een grote woningcorporatie in de Randstad. Ook VN City in Wenen zal tot de verbeelding spreken, met haar complexe due diligence, grootschalige sanering en veelomvattende communicatieprocessen.  

Vele asbest- en vastgoedvraagstukken komen aan bod:

  • Wanneer is ‘asbest en vastgoed’ een riskante investering?
  • Hoe houdt u zicht op de vastgoedwaarde?
  • Wanneer kunt u asbest beter laten zitten of verwijderen?
  • Hoe voorkomt u onverwachte asbestproblemen en extra kosten bij bouwtrajecten? 

Programma
Bekijkt u hier het volledige programma.

Voor wie?
Heeft u als professional te maken met asbest in gebouwen, dan is dit jaarlijkse congres dé gelegenheid om inspiratie op te doen, ervaringen uit te wisselen en nieuwe contacten te leggen. Het European Asbestos Forum is bij uitstek bestemd voor professionals en stakeholders in de asbestketen, onder wie: wet- en werkgevers, beleidsmakers, makelaars, verzekeraars, advocaten, vastgoedeigenaren, beleggers, corporaties, asbestsaneerders en bouw- en installatiebedrijven.

Inschrijven
Schrijf u online in en kijk op: http://www.europeanasbestosforum.org/



Reacties


Laatste nieuws