Spijker en Soro richten onafhankelijk bureau op voor huurprijsgeschillen

Met de oprichting van BedrijfsHuurAdviesCentrum (BHAC) heeft Nederland een bureau erbij gekregen dat onafhankelijk huurprijsadvies bij trajecten voor huurprijsaanpassing verstrekt.

Oprichters en initiatiefnemers van het BHAC zijn de retailvastgoeddeskundigen Raymond Spijker en Leonardo Soro. Beiden zijn al jaren lang actief als huurprijsdeskundigen op het gebied van artikel 7:303 BW. Met hun dienstverlening op het gebied van winkel- en horecaruimten bedienen ze geheel Nederland.  

Spijker: “De economisch moeizame omstandigheden voor winkeliers en horeca-ondernemers enerzijds en de stroperige vastgoedmarkt anderzijds geeft vandaag de dag veel aanleiding voor huurprijsaanpassingen. Door het verdwijnen van de bedrijfshuuradviescommissie van de Kamer van Koophandel in 2014 is er veel verwarring en vertraging ontstaan in huurprijs herzienings trajecten van bedrijfsruimten (ex. art 7:290 BW). Het is voor belanghebbenden veel moeilijker geworden om betrouwbaar en – vooral – onafhankelijk advies in te winnen met als gevolg dat de uitkomsten vaak onbevredigend zijn voor alle partijen.”   

Oplossing voor marktpartijen en rechters
Met de oprichting van het BHAC is er perspectief op duidelijke, snelle en bevredigende afhandeling van huurprijsgeschillen. BHAC is er voor huurders, verhuurders en treedt op als (derde) deskundige in juridische procedures. BHAC richt zich op winkel-horecaruimte van zowel mkbbedrijven, nationale en internationale retailers en beleggers door heel Nederland.

“Met de oprichting van het BHAC als onafhankelijke adviespartij is er ook voor rechters goed nieuws. Rechters hebben nu de mogelijkheid om weer onafhankelijke deskundige adviseurs te benoemen”, aldus Soro.   

Op de foto staat Spijker links en Soro rechts.

www.bedrijfshuuradviescentrum.nl

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen