DGBC zet flinke stap voorwaarts

Onlangs zetten drie prominente DGBC'ers hun handtekening onder een Framework Contract met BRE, de eigenaar van de BREEAM methodiek. Bestuursvoorzitter Jaap Gillis, Job Dura (Financiën) en Directeur Stefan van Uffelen tekenden namens de Dutch Green Building Council (DGBC) het tien jaar geldige contract.

Het framework contract dekt alle DGBC-keurmerken en DGBC-trainingen rond BREEAM, een internationale methodiek voor het bepalen van de duurzaamheidsprestatie van gebouwen. Het contract maakt de DGBC tot de exclusieve vertegenwoordiger van de BRE en zijn producten in Nederland. Ook geeft het de DGBC meer ruimte om zelfstandig zaken aan te pakken. Dat versnelt de processen en leidt er wellicht toe dat bepaalde procedures goedkoper worden voor partijen die hun projecten willen laten certificeren volgens BREEAM-NL.

Met de totstandkoming van dit framework contract verricht de DGBC pionierswerk. Elf buitenlandse councils nemen het als voorbeeld voor de eigen afspraken met de BRE. Het betreft de Green Building Councils van België, Denemarken, Finland, Frankrijk, Ierland, IJsland, Noorwegen, Polen, Rusland, Turkije en Zweden. De DGBC vindt het van groot belang dat we ook op Europees niveau over duurzaamheid dezelfde taal spreken.

 

 

Reacties