UPDATE Makelaar landgoed Wielewaal komt met heel origineel verkoopfilmpje

Landgoed Wielewaal in Eindhoven met een totaal oppervlakte van liefst 142 hectare waarin de laatste echte nazaat van het Philips-concern heeft gewoond, zoekt een nieuwe eigenaar. Het is vermoedelijk het duurst te koop staande huis van Nederland.

Dat blijkt uit de speciale website die in het leven is geroepen om het huis en landgoed onder de aandacht te brengen. De makelaars Honders/Alting begeleiden de verkoop. Het is het tweede grote landgoed dat in korte tijd in de verkoop is gegaan. Vorige week werd bekend dat landgoed Hemelse Berg in de verkoop gaat.  

Het landgoed Wielewaal dat in 1934 werd gebouwd en in 2007 gerenoveerd en vernieuwd werd bewoond door Frits Philips (1905-2005), de vierde bestuursvoorzitter van het gelijknamige elektronicaconcern die het grootste deel van zijn lange leven op het landgoed woonde.

Enorme wijnkelder
Het landgoed Wielewaal bestaat uit vijf huizen (totaal 2582 m2) met in totaal 40 kamers en 8 badkamers en een (wijn)kelder van maar liefst 750 m2. Op de site zijn alle bijzonderheden te lezen maar ééntje willen wij u niet onthouden: de gebruikte stenen voor de ondergrondse bogen zijn afkomstig van een voormalig kasteel van de Oostenrijkse keizer Franz Joseph I, de echtgenoot van Sissi.

UPDATE 13/9 De Telegraaf wist vanmiddag te melden dat er een hypotheeklening vn NIBC rust van €33,6 miljoen, bestaande uit een hoofdsom van €24 miljoen en €9,6 miljoen aan rente en kosten. Huidig eigenaar is Marc Brouwers die in 2007 zijn bedrijf Bremtex, een sokken-, panty- en ondergoedproducent wist te verkopen en daarna het landgoed betrok. Hij liet toen de villa afbreken maar liet het groter nabouwen met de originele tekeningen. 

UPDATE 15/9: Volgens Henk Honders, de verkopende makelaar van het kantoor Honders/Alting zeggen de cijfers van de Telegraaf niets. "Een hypotheek voor zakelijke ondernemers is anders dan een hypotheek voor particulieren. De ondernemer kan meerdere hypotheken met verschillend onderpand samenvoegen. Het is niet gezegd dat de genoemde hypotheeklening uitsluitend het landgoed betreft", zegt hij in een reactie tegenover VJ. Overigens heeft Honders aan belangstelling niet te klagen. "In korte tijd toen bekend werd dat het landgoed te koop kwam te staan kregen we uit de hele wereld reacties binnen. Uit diverse landen in Europa, uit Zuid-Afrika en uit Rusland. Zo'n landgoed spreekt erg tot de verbeelding bij de mensen."  

De prijs wordt uitsluitend op aanvraag verstrekt. Naar verluidt kan serieus worden onderhandeld worden vanaf €20 miljoen.   

Hieronder een zeer bijzonder origineel YouTube- filmpje over het landgoed van het makelaarskantoor Honders/Alting.

Reacties

Lees onze special over Special Vastgoedbeslissers 2021