Grondige transformatie kantoorpand in Sloterdijk

Sinds 2015 heeft OVG Real Estate het voormalige pand van Deloitte in Amsterdam Sloterdijk in handen. Het kantoorgebouw is omgedoopt tot ‘SPARK’ en wordt met betrokkenheid van bureau BOAG volledig herontwikkeld en verduurzaamd.

Bureau BOAG is in dit hele traject betrokken. Zo wordt het gehele gebouw teruggebracht naar casco. Alle verdiepingen krijgen geheel of gedeeltelijk nieuwe installaties en klimaatplafondeilanden waardoor er efficiënt wordt omgegaan met energie met als doel maximaal comfort. Dankzij deze efficiëntieslag op het energieverbruik zal het energielabel van een G overgaan naar de zuinigste categorie, energielabel-A.

Goede locatie
‘SPARK’ ligt op een gunstige locatie voor kantoren dankzij een uitstekende bereikbaarheid over de weg, per spoor, alsook via de lucht dankzij een snelle verbinding naar Schiphol. Het pand verdient mede daarom - evenals de wens om aan de eisen van deze tijd te voldoen - een nieuwe gevel en entree. Zo wordt het uiterlijk van het entreegebied verreikt door een nieuwe luifel, krijgt het gebouw een nieuwe natuurstenen gevel in de plint en wordt alle beglazing vervangen voor een transparantere uitstraling.

Hele traject
Vanaf het eerste initiatief tot en met oplevering ondersteunt BOAG OVG Real Estate met het aansturen van de adviseurs, het in goede banen leiden van de communicatie met de uitvoerende partijen en het waarborgen van de kwaliteit. De samenwerking tussen OVG Real Estate en BOAG zorgt voor een proces waarin gestuurd wordt op resultaat, wat uiteindelijk resulteert in een project wat toegesneden is op de markt en zijn afnemers. 

Foto: het betreft het pand links. Het pand in het midden werd ook voorheen door Deloitte gehuurd, maar is vorig jaar verkocht aan het medische ICT-bedrijf Chipsoft.

Reacties

Lees onze special over Bijzondere Projecten