Deal van €22 mln tussen Woonbron en Heijmans

Wooncorporatie Woonbron geeft Heijmans Vastgoed en Woningbouw opdracht voor het realiseren van de door INBO ontworpen 123 appartementen, 174 parkeerplaatsen en 2.400 m2 aan commerciële ruimten op het Leerpark in Dordrecht. Woensdag (22 september) tekenden beide partijen daarvoor de koop- en aannemingsovereenkomst, met een waarde van circa €22 mln. De overeenkomst kon mede tot stand komen dankzij de stimuleringssubsidie Woningbouw.

Van de 123 nieuwe appartementen zijn er 54 huurappartementen met twee kamers en een vloeroppervlak van circa 65m2. In een aantal van deze 54 woningen zal in samenwerking met de zorgopleiding van het Da Vinci College speciale zorgvoorzieningen worden aangeboden. De overige 69 zijn koopappartementen met drie kamers en een vloeroppervlak van circa 85 m2. Alle appartementen worden in  een carré bovenop de parkeergarage gebouwd. In het midden ontstaat hierdoor een  ruime binnentuin. 

Heijmans start met de grondwerkzaamheden midden november, waarna de bouw begin december officieel van start gaat. De verwachte oplevering is najaar 2012.

Reacties