Bouw Deo Neo in centrum Haarlem van start

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en De Key - De Principaal geven aankomende maandag 27 september het startsein voor de bouw van 15 woningen in het binnenstedelijk plan Deo Neo in Haarlem. Wethouder Ewout Cassee verricht hiervoor de officiële handeling. Deo Neo behelst de ontwikkeling van 182 woningen in een aantrekkelijke en groene binnenstedelijke omgeving.

Het plan wordt gerealiseerd op het voormalige terrein van het St. Johannes de Deo Gasthuis, ingesloten door de Frans Halsbuurt en de Kleverparkbuurt.

In de stedenbouwkundige opzet en het ontwerp van de woningen is aansluiting gezocht bij de omliggende buurten waardoor een typisch Haarlemse woonwijk ontstaat met een sterke openbare ruimte. Door de bouw van een ondergrondse parkeergarage onder de 2 appartementgebouwen wordt Deo Neo autoluw en is er ruimte voor veel groen. De openbare ruimte is ontworpen door Simon Sprietsma, architectuur openbare ruimte stedebouw te Amsterdam .

De eerste fase van Deo Neo bestaat uit 15 tweelaagse hoek- en geschakelde woningen van 89m2 tot 94m2. De prijzen voor deze woningen lopen uiteen van € 324.500 tot € 355.000 inclusief parkeerplaats. Het ontwerp is van HVDN Architecten uit Amsterdam. Alle woningen zijn binnen enkele maanden verkocht. De bouw is in handen van P. Meijer uit Beverwijk.

Het totale woningaanbod van 108 grondgebonden woningen en 74 appartementen is afgestemd op starters, gezinnen en senioren. De volgende fase van Deo Neo bestaat uit eengezinswoningen en appartementen en komt volgens planning in de eerste helft van 2011 in verkoop. Meer informatie kunt u hier vinden op www.deoneo.nl.



Reacties


Laatste nieuws