PRIMEUR: Krachtenbundeling leegstandsbeheerders

FMT vastgoedbeheer en NAK leegstandsbeheer, beiden specialist in tijdelijk beheer van leegstaand onroerend goed, gaan per 1 oktober fuseren. De nieuwe organisatie gaat verder onder de naam FMT vastgoedbeheer, met kantoren in Den Haag, Amsterdam, Den Bosch, Utrecht, IJmuiden, Deventer en Enschede. Vastgoedjournaal meldt deze krachtenbundeling als eerste.

Een steeds intensievere samenwerking tussen FMT en NAK het afgelopen jaar heeft geresulteerd in deze fusie. Beide partijen zijn van mening dat de organisaties elkaar met deze fusie versterken en aanvullen zodat zij de dienstverlening aan klanten en opdrachtgevers kunnen optimaliseren.

De branche van leegstandsbeheer is momenteel sterk in ontwikkeling. Met de veranderende kraakwetgeving per 1 oktober aanstaande, signaleren de organisaties een toenemende vraag naar voorlichting en advies op maat. Leegstandsbeheer wordt een steeds breder maatschappelijk vraagstuk en tijdelijke oplossingen maken steeds vaker een essentieel onderdeel uit van gebiedsontwikkeling. Daarmee krijgt het leegstandbeheer in ons land een enorme prikkel en zien de fusiepartners volop kansen om zich gezamenlijk verder te ontwikkelen als professional in tijdelijk beheer.

Zowel bij NAK als bij FMT bestond op directieniveau al enige tijd de wens om een opvolger te vinden voor de positie van algemeen directeur. Ook hiervoor biedt de fusie perspectief. In mr. Peter Raven hebben zij de geschikte kandidaat voor deze functie gevonden. Hij gaat zich naast de integratie van de beide organisaties bezig houden met de operationele aansturing. Beide huidige directeuren (Jeroen Fanchamps van FMT en Norman Klein van NAK) blijven als partner actief betrokken bij de nieuwe organisatie.

FMT vastgoedbeheer is gespecialiseerd in het tijdelijk beheer van leegstaand vastgoed. Een concept dat enerzijds eigenaren helpt vastgoed te beheren en de leefbaarheid in de omgeving te waarborgen en anderzijds starters (ondernemers, kunstenaars, studenten) de mogelijkheid biedt zich tegen minimale kosten tijdelijk in een pand te vestigen, door middel van een bruikleenconstructie of tijdelijke huur.



Reacties


Laatste nieuws