Corporatie moet minder woningen gaan verkopen

De gemeente Steenbergen heeft corporatie Wonen West-Brabant gevraagd om het aantal huizen dat de corporatie in verkoop heeft, te verminderen. De gemeenten vindt dat de woningleegstand 'ongewenste vormen' aanneemt en dat is volgens wethouder Cor van Geel (Volkshuisvesting) te wijten aan het verkoopbeleid van deze corporatie.

Dat melden lokale media. De corporatie heeft naar de zin van de gemeente teveel (gedateerde) huurwoningen in verkoop staan; huizen in de prijscategorie van beneden de 175.000 euro die vaak maandenlang leeg blijven staan. Uit een inventarisatie van woningleegstand in de hele gemeente is gebleken dat in Steenbergen-Zuid 21 huizen van Wonen West-Brabant leeg staan. Van Geel zegt dat ook particulieren die vergelijkbare woningen willen verkopen daar last van hebben. "Het aanbod van vooral die goedkopere koopwoningen is te groot en dat drukt de prijs. Het is evenmin gunstig voor de totale woningmarkt. Het college wil die ongewenste ontwikkeling tegengaan. Vandaar dat wij Wonen West-Brabant verzoeken om het verkoopbeleid aan te passen. Aangezien de leegstand juist in de huursector minimaal is, is er extra reden om woningen terug in verhuur te brengen", aldus Van Geel. De CDA-wethouder erkent dat de gemeente weinig kan afdwingen bij de corporatie. "Maar dat is geen reden om het niet te vragen."

Wonen West-Brabant wil nog niet reageren in de pers.  Het is bekend dat Wonen West-Brabant vooral de wat oudere eengezinswoningen te koop zet. Die huizen kunnen juist voor starters aantrekkelijk zijn, is het idee bij de corporatie.

Reacties