Eigen vermogen Hurks slinkt snel door zeperds met Ballast Nedam en Imtech

Eén van de grootste bouwers van Nederland, Hurks, heeft voor het derde jaar op rij verlies geleden. Een lichtpunt is dat Hurks profiteert van de aantrekkende woningmarkt in Nederland.

Dat blijkt uit de jaarcijfers 2015 van Hurks die vandaag beschikbaar kwamen.

Bestuursvoorzitter William Bontes spreekt dan ook van een dubbel gevoel over het afgelopen jaar. “We zijn trots op de stevige positie die we hebben ingenomen in de Randstad. Omvangrijke ontwikkel- en bouwopgaven in de regio Utrecht, zoals Leidsche Rijn, Kanaleneiland Noord Noord en Zijdebalen getuigen daarvan. In Amsterdam springen Cityplot Buiksloterham@Co, Kop Grasweg, Kadoelenweg en de energieneutrale woontoren @Home Amstelkwartier in het oog. Over de grens beleven we grote successen in het Verenigd Koninkrijk. Helaas heeft de medaille ook een andere kant. Onze verwachting in 2015 een positief operationeel resultaat te behalen, werd niet ingelost. Het verlies op de OV-terminal in Breda ijlde na en het faillissement van Imtech speelde ons parten bij de nieuwbouw van het Royal Cosun Food Technology Center in Dinteloord. Daarnaast zagen we ons geconfronteerd met een laatste afwaardering op ons belang in Ballast Nedam. Desondanks kijken we vol vertrouwen naar 2016”, zegt Bontes.

Cijfers
Enkele cijfers over de afgelopen vijf jaar (2011-2015): Het netto resultaat bedroeg in 2011 nog €9,3 miljoen, in 2015 een verlies van €11,4 miljoen. Het eigen vermogen is sterk afgenomen van €74,0 miljoen in 2011 naar €24,9 miljoen, een afname van bijna twee derde. Het aantal mederwerkers liep terug van 802 in 2011 naar 552 in 2015. De solvabiliteit nam af van 48,6% in 2011 naar 27,9% in het afgelopen jaar.

Klik HIER voor alle kerncijfers op een rij. 


BEZOEKTIP VOOR ONTWIKKELAARS & BOUWERS
19 september: Dag van de Woningmarkt

 



Reacties


Laatste nieuws