Kristal draagt taken over aan corporaties

Kristal projectontwikkeling draagt zoals eerder gemeld in VJ per 1 oktober 2010 haar werkzaamheden over aan de woningcorporaties waarvoor de organisatie nu nog werkt. Mede als gevolg van de economische recessie hebben de zes woningcorporaties, die aandeelhouder zijn van Kristal, beperktere investeringsmogelijkheden. De schaalvoordelen voor een zelfstandige projectontwikkelingsorganisatie zullen hierdoor verdwijnen. Directie, de Raad van Commissarissen en de aandeelhouders van Kristal hebben daarom besloten om de werkzaamheden van Kristal per 1 oktober 2010 te beëindigen.

Directievoorzitter Jan Prins: "Wij zijn nu nog een gezonde onderneming, maar wij hebben vastgesteld dat in het licht van de huidige en toekomstige marktontwikkelingen het meest verstandige is om de lopende projecten en toekomstige projectontwikkeling van de woningcorporaties Woonbron, Stadgenoot en Haag Wonen bij deze corporaties zelf onder te brengen."

Kristal projectontwikkeling is de projectontwikkelingsorganisatie voor zes woningcorporaties in de Randstad en is opgericht in 2001. De 50 medewerkers van Kristal die aan de projecten werken, gaan over naar de desbetreffende woningcorporaties. Zij zetten vanaf 1 oktober 2010 daar hun werkzaamheden voort, zodat het geen gevolgen heeft voor de bezetting en de ontwikkeling van de projecten. De ontwikkelbedrijven van de woningcorporaties blijven bestaan.

De directie en de ondersteunende staf van Kristal, bestaande uit 10 personen, stoppen hun werkzaamheden per 1 oktober 2010.



Reacties


Laatste nieuws