Projectontwikkelaar MAC3PARK uit Lelystad stapt over op een nieuw vastgoedbeheersysteem, namelijk VBSonline van Metafoor Vastgoed en Software. MAC3PARK is de zogenaamde 'launching customer' voor de commerciële vastgoedbeleggers van het vastgoedbeheersysteem VBSonline van Metafoor.

Metafoor Vastgoed en Software  is al meer dan 20 jaar gespecialiseerd in het professionaliseren van het vastgoedbeheer bij gemeenten en andere overheden. Het doel is om efficiënter om te gaan met kosten en opbrengsten rondom het bezit van gebouwen en grond. De jaren aan advieswerkzaamheden heeft slimme softwaretools opgeleverd zoals vastgoedbeheersysteem VBSonline. Met VBSonline is de  vastgoedeigenaar volledig ‘in control’ over de vastgoedportefeuille. Metafoor biedt sinds kort het succesvolle VBSonline ook aan in de private vastgoedsector.

Excel
“In de commerciële vastgoedsector neemt de vraag naar real time rapportages, die inzicht geven  in de kosten en opbrengsten op object en portefeuilleniveau, snel toe”, zegt Jurjen van Bunningen, accountmanager bij Metafoor Vastgoed en Software. "Met name kleine en middelgrote vastgoedbezitters, met een portefeuille tot 200.000 m2, doen de administratie vaak nog in Excel. Dat kan veel efficiënter en veiliger en dat is precies waar de veranderende verhuurmarkt om vraagt. In steeds meer gebouwen komen meerdere verhuurbare eenheden en dus meerdere huurders. De complexiteit van de administratie en daarmee de foutgevoeligheid neemt hierdoor toe."

Van Bunningen vervolgt: “Wordt er wel op tijd geïndexeerd? Is er wel voldoende zicht op de leegstand en bezettingsgraad ? Wat is de kostprijsdekkendheid van een gebouw? Zo maar een aantal voor de hand liggende vragen waarop VBSonline met enkele muisklikken antwoord op geeft”. 

MAC3PARK
Met 150.000 m2 commercieel goed, verdeeld over ruim 750 verhuurbare eenheden op 18 locaties, is MAC3PARK de grootste aanbieder van zakelijk vastgoed in Flevoland. Het bedrijf loopt in Flevoland niet alleen met het aantal verhuurbare vierkante meters voorop, maar zet wat betreft de automatisering in de commerciële vastgoedsector ook een trend, zegt van Bunningen.

Snel reageren
De economie groeit en de vraag naar kantoorruimte trekt flink aan. Vooral de vraag naar flexibiliteit neemt onder huurders toe. De huisvesting met kunnen meegroeien of krimpen met de bedrijfsactiviteiten. Individuele dienstverlening met service op maat en flexibele huurcontracten is eerder standaard dan uitzondering. Met VBSonline blijven we in staat om snel te kunnen reageren op vragen uit de markt en optimaal service te verlenen aan onze huurders”, zegt directeur Meine Breemhaar van MAC3PARK.

“Bovendien zijn we met deze clouddienst van Metafoor goed voorbereid op toekomstige ontwikkelingen in de flexibele verhuur van ruimten, waaronder pop-up huren , flexplekken en de verhuur van vergaderruimten ”, zegt Meine Breemhaar tot slot.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021