Valad Europe verkoopt Deventers kantoor uit de Landmark-portefeuille

Valad Europe, onderdeel van de Cromwell Property Group, een mondiale gediversifeerde vastgoed investeerder- heeft een kantoorgebouw van 3.744 m2 uit de Landmark-portefeuille verkocht.

Pikeursbaan 15-23 is een kantoor van vijf verdiepingen in het centrum van Deventer. De huurders zijn onder andere Woonstichting Rentree, die er na een renovatie is ingetrokken, en Stichting Bartiméus Sonneheerdt.

Mark McLaughlin, Head of Benelux bij Valad Europe: “Deze verkoop is het gevolg van de afronding van ons business plan voor dit object, dat bestond uit het uitgebreid renoveren van de begane grond en het verhuren van de leegstaande ruimte. Sinds we de Landmark-portefeuille managen hebben we de leegstand in het gebouw aan de Pikeursbaan in Deventer met 35% verminderd, waarmee we waarde hebben gecreëerd.”

Rodenburg Bedrijfsmakelaars Deventer heeft Valad bij de verkoop geadviseerd.

Landmark-portefeuille
Valad Europe is in 2013 aangewezen om het management te voeren van de Landmark-portefeuille met de opdracht waarde te creëren en huurinkomsten te verhogen door de uitvoering van assetmanagement initiatieven.

Valad Europe managet voor 4,7 miljard aan vastgoedobjecten, verdeeld over 24 fondsen en mandaten in Europa. Het Amsterdam-team van Valad Europe managet voor 825 miljoen aan vastgoedobjecten in de Benelux. Dat geld is geïnvesteerd in ongeveer 95 objecten, met in totaal 650 huurders. 

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2022