'Energie is één van de grootste kostenposten bij leegstand'

Door de aantrekkende markt worden veel leegstaande panden weer verhuurd. Dat is goed nieuws, echter blijven er helaas panden leeg staan. Uiteraard zijn dit voor vastgoedbeheerders en eigenaren panden waar je zo min mogelijk kosten aan kwijt wilt zijn, want leegstand is al duur genoeg. 

Energie is een van de grootste kostenposten bij leegstand. Vaak wordt verwacht dat, wanneer er geen huurders in een pand zitten, er ook geen energieverbruik is. In de praktijk ziet MAIN Energie vaak dat dit niet het geval is. Installaties staan verkeerd afgesteld, lichten blijven onnodig branden of verwarmingsinstallaties staan nog aan om een pand te verwarmen waar niemand is.

Speciaal hiervoor heeft MAIN Energie een optie in de aan- en afmeldmodule van mijnMAIN ontwikkeld waarin kan worden aangegeven of een pand op “leegstand” staat. Dit betekent dat het voorschotbedrag wordt aangepast naar de realistische (lagere) situatie en er goed gelet wordt op verschillen in verbruik naar aanleiding van de meterstanden die bekend zijn. Dit kan uiteindelijk tot reductie van onnodige kosten leiden. 

Dit is een bijdrage van MAIN Energie

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen