Fakton opent kantoor in Berlijn

Adviesbureau Fakton opent 20 september haar Berlijnse kantoor voor dochteronderneming Fakton Deutschland GmbH. De oprichting van deze Duitse onderneming past binnen de internationale expansiestrategie van Fakton. Het bureau wenst met de oprichting van deze Duitse onderneming meerdere markten te bestrijken: Duitstalige markten, Nederlandse vastgoedpartijen werkzaam in Duitse markten en Duitse investeerders met vraagstukken in Nederland en elders in Europa.

Mede-aandeelhouder en adviseur van Fakton Deutschland GmbH is professor dr. Michael Stricker. Hij heeft een achtergrond in financiën, projectontwikkeling en sociale economie en is sinds enige jaren verbonden aan het Steinbeisinstituut met hoofdzetel in Stuttgart. Voor de dagelijkse leiding is Lars Rompelberg verantwoordelijk, ondersteund door André Deleroi. André heeft de Duitse nationaliteit en is sinds 8 jaar werkzaam voor Fakton.

Fakton Deutschland GmbH heeft middels een samenwerking met DEGW München tevens de beschikking over een kantoor in München en expertise over end-users.

Lars Rompelberg, partner bij Fakton: "In Nederland hebben we als Fakton een kwalitatieve ambitie, onze groeiambitie willen we realiseren met buitenlandse activiteiten. Zo hebben we onlangs in Italië een samenwerking gesloten met Europrogetti e Finanza en hebben we in Engeland onze partner al in het vizier. In Duitsland zullen we ons volledige pallet aan dienstverlening, zoals ook bekend in Nederland, aanbieden."

In de internationale expansieplannen wil Fakton leren van buitenlandse situaties en de opgedane kennis mee terugnemen naar NL (bijvoorbeeld aangaande duurzaamheids- en energievraagstukken). Inmiddels is Fakton betrokken bij projecten in Rusland, Slovenië, Montenegro, Indonesië, Italië, Duitsland, België, Frankrijk, Luxemburg en Denemarken.



Reacties


Laatste nieuws