Aegis en Engelkes verhuizen naar nieuwe locatie

Aegis Media Nederland huurt per 1 december 2011 circa 2600 m² kantoorruimte in de nieuwbouwontwikkeling Ydek, aan de Archangelkade in de Minervahaven van Amsterdam. Ook Rick Engelkes Producties (REP) betrekt circa 1000 m² van het gebouw. In Ydek is nog circa 1500 m² beschikbaar voor verhuur. Aegis Media wordt in dit gehele traject begeleid door DTZ Zadelhoff.

Met deze verhuizing brengt Aegis niet alleen de merken Carat, De-Construct, Vizeum, Isobar, Bookmark, Marvellous, Chek-It en I-prospect onder één dak, maar bespaart jaarlijks bovendien een substantieel bedrag op haar huisvestingslasten. Bijzonder hierbij is de eigen repetitieruimte voor theater-, film- en tv-producties met bijbehorende kantoorruimte.

REP produceert eigentijds theater en drama (tv en film) en kiest daarbij voor een onderscheidende en heldere strategie. Het verhaal en de kracht daarvan staat centraal en kan verteld worden via theater, film- en /of tv-drama. REP werkt samen met sterke doelgroepmerken, zoals MTV en Net5.

De voormalige Houthavens veranderen langzaam van een historisch havengebied tot een veelzijdig bedrijventerrein. Grote, groeiende industriële bedrijven trekken er weg en andere bedrijven, op zoek naar een bijzondere sfeer, vestigen zich er juist. De Minervahaven ontwikkelt zich tot een geliefde locatie voor creatieve en mediabedrijven, met huurders als Saatchi & Saatchi, Barts, en Dedato ontwerpers en architecten.

Ydek, ontworpen door Dedato ontwerpers en architecten, is een gezamenlijke ontwikkeling van G&S Vastgoed B.V. en Rick Engelkes. Het heeft een verhuurbare vloeroppervlakte van in totaal circa 5.452 m². Met eenvoudige oplossingen is een creatief en duurzaam gebouw gemaakt, flexibel indeelbaar en robuust van binnen en buiten. Tegelijkertijd is het open en vriendelijk door het gebruik van licht en ruimte. Iedereen kan zich er thuis voelen en genieten van de weidse uitzichten. Dankzij de eigen warmte- en koudebron en andere innovatieve en energiebesparende technieken beschikt Ydek verder over een Energie Prestatie Norm en krijgt het tenminste een Breeam Good certificering.

 

Reacties