Ymere verkoopt woningen Groenoord Leiden

Corporatie Ymere gaat in de nieuwe Leidse wijk Groenoord nieuwe woningen in de verkoop brengen. Het gaat om 25 Singelwoningen en 18 Buitenhofwoningen waarvan deze week de eerste vooraankondigingen in de media verschijnen.

De prijzen variëren tussen € 248.000 en € 342.000 von. De verkoop start op zaterdag 25 september tijdens de opening van het nieuwe Groenoord Informatiecentrum op het voormalig Groenoordhallen-terrein.

De Singel- en Buitenhofwoningen zijn eensgezinswoningen met kenmerken van de typisch Leidse architectuur met afwisselende gevels. De Buitenhofwoningen liggen een aan hofje en de Singelwoningen zijn gelegen aan water. Vrijwel elke woning heeft een uniek ontwerp, lichte kamers en een tuin. De omgeving is groen waarbij de omringende straten klinkers bevatten van het oude Groenoordhallen-terrein.

De Singelwoningen en Buitenhofwoningen zijn ontworpen door architect Ton Mulleners van Mulleners + Mulleners architecten. Een bureau werkzaam binnen de disciplines architectuur, stedenbouw en landschap dat onder meer het Olympisch kwartier in Amsterdam ontwierp. "De oude historische binnenstad van Leiden is inspiratiebron geweest voor de woningen van Groenoord, maar dan op eigentijdse wijze geïnterpreteerd. De woningen worden immers als één project uitgevoerd. De compositie van de gevels kenmerkt zich door eenheid in verscheidenheid", aldus Ton Mulleners.

De woningen maken deel uit van fase I van Groenoord waaronder ook de Waterwoningen vallen die al in verkoop zijn. De bouw van de Waterwoningen zal nog dit jaar plaatsvinden. Meer informatie hierover is HIER te vinden.



Reacties


Laatste nieuws