Start Bouw laatste deelplan en sluitstuk Mooiste Punt van IJburg

Afgelopen maandag was de feestelijke start bouw van het laatste deelplan en sluitstuk van de blokken 66 en 67 van het plan “Het mooiste punt van IJburg” een feit.             

Onder het toeziend oog van de nieuwe bewoners plaatsten wethouder Laurens Ivens, portefeuillehouder Thijs Reuten, Sander Seppen, directeur van Slokker Bouwgroep vestiging Huizen en Eltjo Bouwman, directeur Wonen van Blauwhoed gezamenlijk het eerste wandelement van de zeven woningen van Zuidwester fase 3.3.

Diversiteit
Het Mooiste Punt van IJburg heeft zich de afgelopen jaren continu ontwikkeld. “Door de ontwikkeling, verkoop en realisatie in kleinere deelplannen op te pakken hebben we blijvend kunnen inspelen op de vraag in de afgelopen jaren. We zijn er trots op dat we met het hele team in nauwe samenwerking met de gemeente Amsterdam hebben weten vast te houden aan de beoogde kwaliteit, uitstraling en programmatische diversiteit die ons aan het begin voor ogen stond", zegt Jeroen Stins, senior ontwikkelingsmanager bij Blauwhoed.

Koop en huur
Over Het Mooiste Punt van IJburg Met de bouw van dit laatste deelplan bestaat het Mooiste Punt van IJburg uit 127 woningen. 22 woningen zijn als sociale huurwoning gerealiseerd. De overige woningen zijn als middeldure koop en vrije sector koop in de markt gezet. Ondanks deze grote diversiteit behoren alle woningontwerpen tot één familie. Het ontwerp van het plan is van Felix Claus Dick van Wageningen Architecten en de realisatie is door Slokker Bouwgroep vestiging Huizen. 

Meer is te lezen op www.mooistepuntvanijburg.nl .    

Reacties

Lees onze special over Bijzondere Projecten