Sterke daling in aantal bouwvergunningen

Het aantal aangevraagde bouwvergunningen voor woningen in Nederland is in het eerste halfjaar met 21% gedaald tot ruim 25.000, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag. De daling is het sterkst zichtbaar bij de woningcorporaties, waar in het eerste halfjaar voor 34% minder aan bouwvergunningen werd verleend.

De bouwvergunningen voor huurwoningen daalden met 28%, aldus het CBS. Het aantal bouwvergunningen voor koopwoningen kende een daling van 18%. Verder meldt het CBS dat bijna 18.000 woningen in de eerste helft van 2010 gereed zijn gekomen. Dat is ruim 33% minder dan in dezelfde periode een jaar geleden en daarmee het laagste aantal over deze periode sinds de elektronische waarneming van de statistiek in 1995.

Vooral het aantal opgeleverde koopwoningen is met 40% sterk gedaald. Het aantal opgeleverde huurwoningen nam met bijna 18% af. Het aantal woningen waarvoor een vergunning is verstrekt, maar die nog niet gereed zijn gemeld, is eveneens verder afgenomen. Dit aantal nog te bouwen woningen bedraagt halverwege 2010 bijna 178.000, bijna 6% lager dan een jaar eerder.

 



Reacties


Laatste nieuws