Luxeprobleem voor Super Winkel Fonds

Het vastgoedparticipatiefonds Super Winkel Fonds, beheerd door Annexum, is overplaatst. Zowel huidige als nieuwe beleggers overvroegen het aanbod aan beschikbare certificaten in dit succesvolle fonds. Super Winkel Fonds heeft een portefeuille van winkelcentra en supermarkten en breidde onlangs nog uit met verscheidene winkels. "Het is goed om te zien dat beleggers hernieuwde aandacht hebben voor degelijke winkelbeleggingen op A-locaties", zegt Rob van Gool, directeur winkelvastgoed bij Annexum.

Onlangs kocht Super Winkel Fonds nog een supermarkt van PLUS aan in het centrum van Amersfoort en voegde het met de aankoop van acht extra winkels een geheel winkelcentrum aan de portefeuille toe. Van Gool: "Als er zich kansen voordoen om nog meer aantrekkelijk vastgoed toe te voegen aan het fonds dan overwegen we dit zeker. De huidige prijzen van winkelvastgoed bieden in ieder geval de mogelijkheid het direct rendement meteen positief te beïnvloeden." De totale omvang van de portefeuille van Super Winkel Fonds bedraagt nu circa 140 miljoen euro. Deze bestaat uit winkelcentra in Den Haag, Zwolle en Utrecht, en uit 24 supermarkten verspreid over de rest van Nederland. Beleggers zijn door middel van aandelencertificaten toegetreden. De portefeuille waarin Super Winkel Fonds belegt, bestaat uit huurders als Ahold (Albert Heijn-supermarkten en Gall & Gall-slijterijen), Media Markt, Q-Park, Super de Boer, Aldi, PLUS, Kruidvat, Blokker en Randstad. I n de drie winkelcentra huren nog diverse regionale en lokale ondernemers.

"Het feit dat zoveel beleggers interesse hebben in ons fonds geeft aan hoezeer zij het winkelsegment, waarop wij ons richten, waarderen. Zij zien goed dat supermarkten een speciale plek in het vastgoedsegment innemen vanwege de schaarste aan goede supermarktlocaties. Intussen is de branche voortdurend op zoek naar nieuwe vestigingen. Door die schaarste is het leegstandrisico beperkt en zijn supermarktpanden een relatief veilige belegging", aldus Van Gool.

 

Reacties