Pontsteiger, Amsteltower en Narva-eiland Beste Projecten van de Metropoolregio Amsterdam

Pontsteiger, Amsteltower en Narva-eiland zijn de beste projecten van de Metropoolregio Amsterdam. In de zoektocht van Vastgoedjournaal naar de beste nieuwbouwwoningprojecten van de regio werden ruim 6000 stemmen uitgebracht. De Publieksprijs wordt met recht door de sector gedragen.

De woningmarkt in de regio rondom Amsterdam kampt met de nodige uitdagingen.  De vraag naar woningen in de hoofdstad is nauwelijks bij te benen. In de sector wordt gesproken over ‘droogkoken’ van de markt. De druk op de hoofdstedelijke markt is ook voelbaar in de omringende gemeentes waar steeds meer Amsterdammers en forenzen hun uitwijk nemen. Uitdagingen genoeg dus.

De sector springt al volop in op alle kansen die de markt nu biedt. Vastgoedjournaal besloot op zoek te gaan naar de mooiste nieuwbouwwoningprojecten in de Metropoolregio Amsterdam. Omdat die wel eens een pluim verdienen! Vastgoedjournaal loofde een Publieksprijs uit voor de beste projecten in drie verschillende categorieën: koop, huur en een mix van beide.

De lezers van Vastgoedjournaal, dagelijks zo’n 40.000 vastgoedprofessionals, nomineerden 61 prachtige projecten in de regio. Toen vervolgens de online stembus werd geopend stroomden de stemmen met duizenden binnen. De projecten die vervolgens op de shortlist belandden kregen dus een oprecht compliment van de sector!

Shortlist
In de categorie ‘Huur ‘waren dat: Wicherskwartier van ontwikkelaar Boelens de Gruyter, Gershwin Brothers van Maarsengroep en Brouwershof en Amsteltower van ontwikkelaar Provast.  In de categorie ‘Koop’ haalden de projecten Narva-eiland van VORM Ontwikkeling B.V, Parkblok van Synchroon en Patch 22 van ontwikkelaar Lemniskade de shortlist. In de categorie ‘Huur en Koop’ bestond de top-3 uit Oostpoort van Ymere, Pontsteiger van Dura Vermeer en de Nijs en 900Mahler van G&S Vastgoed.

Op het uitverkochte seminar over de Woningmarkt van de Metropoolregio Amsterdam dat Vastgoedjournaal op 21 juni organiseerde mochten de bezoekers vervolgens stemmen op de projecten uit de shortlist.

Winnaars

Tot de winnaars werden uitgeroepen: Narva-eiland, Pontsteiger en Amsteltower.

Narva-eiland van VORM Ontwikkeling kreeg lof voor het oog voor de omgeving dat de ontwikkelaar had gehad, de menselijke maat en de mooie mix van verschillende woontypen. CEO Daan van der Vorm nam de prijs in ontvangst en zei: “Toen we in de crisis met dit project begonnen verklaarde iedereen ons voor gek. Inmiddels grondprijzen met 260 procent gestegen en zijn alle woningen verkocht.”

Pontsteiger kreeg complimenten over de indrukwekkende architectuur.  Het project werd een icoon en een toegangspoort voor de stad genoemd dat internationale aandacht trekt. Jaco Plompen, directeur Dura Vermeer Bouw Midden West, nam de prijs in ontvangst. Hij bedankte de meneer die het spraakmakende appartement op de bovenste verdieping kocht. Nooit eerder werd zo’n hoog bedrag voor een Nederlands appartement betaald. Een wapenfeit dat Pontsteiger ongelooflijk veel media-aandacht opleverde.

Ook Niek Roet, Real Estate Developer van Provast, was ontzettend trots op de prijs die Amsteltower mocht ontvangen in de categorie ‘Huur’. De motivatie van de stemmers op dit project was unaniem bondig: “Mooi!” Roet: “Provast heeft met de ontwikkeling van de Rotterdamse Markthal heel veel prijzen gewonnen. Fantastisch dat nu ook een ander project van ons zo gewaardeerd wordt!”

Vastgoedjournaal feliciteert de drie winnaars van harte!

 

Reacties