Klussers krijgen ruim baan in zelfbouwproject Eén Blok Stad van ERA Contour

Het nu dichtgetimmerde gebouw aan de Insulindestraat in de Rotterdamse wijk Bergpolder wordt grondig gerenoveerd en van binnen afgebouwd door zelfbouwers TBI-onderneming ERA Contour ontwikkelde speciaal voor klussers het zelfbouwconcept  Eén Blok Stad, waarmee zij kopers volledige vrijheid geven om hun eigen droomwoning te bouwen in een bestaand toekomstbestendig casco.

Onder het motto ‘Casco doen wij, de rest doe jij!’ zet ERA Contour de casco-gerenoveerde woningen van Spoorpunt in de markt. Hoeveel woningen het exact worden is nog niet bekend want dat bepalen de toekomstige kopers zelf.

Met eigen budget en tempo
Marius Heijn, conceptontwikkelaar bij ERA Contour: “Met Eén Blok Stad kunnen kopers naar eigen smaak, met eigen bouwbudget en in eigen tempo hun woning afbouwen tot een ideale stadwoning. We weten uit eerdere Eén Blok Stad-projecten dat het concept tot de verbeelding spreekt bij een ondernemende, creatieve groep mensen met een eigen visie op hun ideale woning. Wat zij gemeen hebben is dat zij mogelijkheden signaleren. Zij kunnen niet alleen door het casco heen hun ideale woning zien, maar zien ook de potentie van een opkomende wijk als Bergpolder!”

Eén Blok Stad is volgens Heijn een beproefde formule om authentieke en karakteristieke panden en gebouwen te behouden voor de stad. Eén Blok Stad biedt kopers van een zelfbouwwoning duidelijkheid, want neemt de grootste financiële en technische risico’s weg en biedt garantie op het casco. In het collectieve deel wordt met de kopersgroep bepaald hoe het gebouw wordt ingedeeld. Vervolgens start de cascorenovatie die circa een half jaar duurt. Tijdens die renovatie kunnen kopers hun plannen voor hun eigen woning uitwerken. Daarna volgt de individuele afbouw; kopers doen dat helemaal zelf.

Binnenkort wordt het pand overgedragen van Gemeente Rotterdam naar ERA Contour. In navolging van succesvolle projecten in Rotterdam en Amsterdam, waar meer dan 125 woningen volgens het concept zijn gerenoveerd, gaat ERA Contour aan de slag met de renovatie. Naar verwachting start de verkoop vlak na de zomer.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.eenblokstad.nl/spoorpunt.

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022