Corio opgenomen in duurzaamheidsindices

Winkelfonds Corio is opgenomen in de wereldwijde Dow Jones Sustainability Index (DJSI) en zal worden opgenomen in de ASPI Eurozone®-index (ASPI). Dat meldt Corio.

De DJSI bestaan uit ‘best-in-class' bedrijven uit alle sectoren die op mondiaal en Europees niveau toonaangevend zijn als het gaat om duurzaamheid. De jaarlijkse DJSI-review is gebaseerd op een grondige analyse van de economische, ecologische en maatschappelijke prestaties van bedrijven, waarbij onder meer wordt gekeken naar ondernemingsbestuur, risicomanagement, branding, beperking van klimaatverandering, verantwoord ketenbeheer en arbeidspraktijken.

SAM Groep, de vermogensbeheerder in Sustainablity Investing, maakte op 9 september samen met Dow Jones Indices bekend welke bedrijven worden opgenomen in de DJSI naar aanleiding van de Corporate Sustainability Assessment 2010.

De ASPI Eurozone®-index omvat de 120 bedrijven in de eurozone die bij de door Vigeo uitgevoerde MVO-audit als beste uit de bus komen. De beoordelingscriteria zijn bescherming van het milieu, eerbiediging van de mensenrechten, personeelsbeleid, betrokkenheid bij de gemeenschap, verantwoord bedrijfsgedrag en ondernemingsbestuur.

Reacties