Kantoorhuurders krijgen eigen belangenvereniging

Huurders in de bedrijfsvastgoedmarkt zien hun positie deze herfst aanzienlijk verbeteren. Per 1 september 2010 heeft Huurdersland officieel zijn deuren geopend: de eerste onafhankelijke belangenbehartiger voor huurders van kantoorruimte. Waar traditionele bedrijfsmakelaars vaak meerdere petten dragen, is Huurdersland er enkel en alleen voor de huurder en zijn belangen. Huurdersland zorgt ervoor dat de huurder het huurcontract en de huurprijs krijgt waar hij recht op heeft.

Huurdersland is opgericht door Pim Bettenhaussen en Rommert Mulder. Na jarenlang werkzaam te zijn geweest bij de grootste kantoorgebruiker van Nederland, de Rijksgebouwendienst, zijn zij nu voor zichzelf begonnen. De vastgoedkennis en onderhandelingservaring die zij in de loop der jaren hebben opgedaan, gebruiken zij nu om huurders bij te staan in de (her)onderhandelingen van huurcontracten en/of de beëindiging daarvan. Huurdersland weet hoe het is om voor de huurder aan de onderhandelingstafel te zitten, en benut deze kennis in uw voordeel.

Huurdersland is gespecialiseerd in de afstoot en heronderhandeling van bestaande huurcontracten, maar ook voor gedegen advies bij aanhuur van bedrijfsonroerendgoed staan zij voor u klaar. Huurdersland is van mening dat huurders meer waar voor hun geld verdienen dan ze nu vaak wordt aangeboden. De waarde van het vastgoed wordt immers in hoge mate bepaald door de waarde van de onderliggende huurcontracten. Een goede huurder mag hier wat voor terugzien, zeker als bestaande huurovereenkomsten worden verlengd of tussentijds worden opengebroken.

Pim en Rommert hebben in de afgelopen jaren persoonlijk ervaren hoe vaak de commerciële belangen van de huurder ondermaats behartigd worden door landelijk opererende vastgoedadviseurs. De traditionele grote kantoren behartigen namelijk zelden alleen de belangen van de huurder, zoals Huurdersland dat wel doet. Ze hebben altijd te maken met gedeelde belangen: zij zijn niet alleen adviseur van de afzonderlijke huurder, maar vaker adviseur van dezelfde verhuurder. Dit zorgt ervoor dat ze nooit en te nimmer het beste onderhandelingsresultaat kunnen bereiken voor de huurder. Met de oprichting van Huurdersland wordt deze situatie doorbroken. Huurdersland is er voor de huurder, en voor niemand anders.

U kunt HIER meer informatie vinden over Huurdersland.

 



Reacties


Laatste nieuws