Chagall wordt exploitant hotel in stadioncomplex Zwolle

Chagall Hotels & Restaurants wordt de exploitant van het nieuw te openen hotel in het stadioncomplex aan de Ceintuurbaan in Zwolle. De overeenkomst met de ontwikkelaar van het stadion, Stadion Ontwikkeling Zwolle (een samenwerking tussen IPMMC Vastgoed en Wyckerveste) is hiervoor onlangs getekend. Het nieuwe viersterren hotel krijgt de naam Hotel Lumen. Naar verwachting wordt het hotel in het voorjaar van 2011 geopend.

Dat meldt Chagall aan Vastgoedjournaal Hotel Lumen krijgt 125 ‘state of the art' hotelkamers en suites, royaal van opzet (> 30 m²) en modern ingericht. Geschikt voor zowel de zakelijke reiziger, als voor de toerist die meer van Zwolle en omgeving wil zien.

Met de verhuur van het hotel is het Stadioncomplex nagenoeg geheel verhuurd en zal vanaf begin volgend jaar sprake zijn van een groot multifunctioneel vastgoedcomplex met betaald voetbal, kantoren, een groot ICT opleidingscentrum, casino, diverse restaurants, winkels, Achmea Health Centre, hotel, vergader- en evenementen complex. Het totale complex omvat ca. 45.000 m2 commerciële functies.

Op de begane grond van Hotel Lumen wordt de Bluefinger Lounge gerealiseerd, dé zakelijke ontmoetingsplek voor de regio IJsselland. Een eigentijdse en sfeervolle locatie, met alle voorzieningen voor de zakelijke gast, zoals o.a. draadloos internet. De royale parkeergelegenheid en goede bereikbaarheid zijn daarnaast belangrijke pluspunten. Chris Lindeboom, Directeur van Chagall en Zwollenaar van geboorte: ‘Het is voor ons een prachtige kans om aan de rand van de Randstad in deze dynamische omgeving een hotel van deze omvang en allure te kunnen openen'.

Hotel Lumen zal nauw samenwerken met de naastgelegen Brasserie Equipe en het Equipe vergader- en evenementencentrum. De combinatie van 3.500 m² vergaderaccommodatie, een brasserie met 200 zitplaatsen en 125 luxe hotelkamers die hierdoor ontstaat, is een ware aanwinst voor de stad Zwolle. Met deze uitbreiding krijgt Zwolle een nog grotere rol op de nationale vergader- en congresmarkt.

Momenteel vallen onder de vlag van Chagall Hotels & Restaurants drie hotels te weten het Greenpark Hotel in Leidschendam (96 kamers en Restaurant Chiparus), Grand Winston Hotel in Rijswijk (252 kamers en Restaurant Grand Canteen) en Hotel Restaurant Corona in Den Haag (36 kamers). De tweekoppige directie bestaat uit Patrick Bruins en Chris Lindeboom.

 

Reacties