UPDATE: Mogelijk Ahold nieuwe eigenaar Hema

De Britse private equity investeerder Lion Capital onderzoekt de mogelijkheden om de Nederlandse winkelketen Hema te verkopen. Lion Capital is al drie jaar eigenaar van Hema, een keten van 530 winkels in vijf landen met een totale jaarlijkse omzet van €1,1 mrd. Hema geldt voor de vastgoedmarkt als een belangrijke huurder die in veel winkelcentra voor de loop zorgt.

De eigenaar vindt de verkoop een goed moment nu de omzet en winstgevendheid in de afgelopen jaren van de Hema sterk zijn gestegen en dat de winkelketen sinds de overname "voortdurend beter heeft gepresteerd dan de markt", niet alleen door autonome groei en uitbreiding van het aantal winkels, maar ook door online verkopen.

Volgens informatie van Vastgoedjournaal nam Lion Capital de Hema in 2007 voor ruim één miljard euro over van Maxeda. Lion Capital financierde deze overname grotendeels door Hema grote schulden te laten aangaan. Hema heeft €762,3 mln geleend bij twee banken en nog eens €291,7 mln schuld bij Lion Capital.

Maak uw persoonlijke pagina gratis aan in het sociale netwerk van Vastgoedjournaal.nl en leg contact met meer dan 3000 vastgoedprofessionals die u voorgingen



Reacties


Laatste nieuws