Provada stevent af op nieuw bezoekersrecord

De jaarlijkse vastgoedbeurs Provada in de Amsterdamse RAI heeft vandaag een sterke start gemaakt. In totaal bezochten 6627 bezoekers vandaag de beurs, die tot en met donderdag duurt. Een impressie van de eerste beursdag die door oud-premier Jan-Peter Balkenende feestelijk werd geopend.

Als de komende twee dagen net zo druk worden als vandaag, noteert de beurs een nieuw bezoekersrecord. Het aantal stands (nu 125) en het aantal bijeenkomsten nemen daarnaast elk jaar in omvang toe. Het jaarthema The next step had duidelijk ingang gevonden bij standhouders, want vrijwel alle lezingen, presentaties en workshops kenden een link met nieuwe uitdagingen in de vastgoedbranche.

Op de beursvloer is iedereen doordrongen van fundamentele veranderingen op de vastgoedmarkt. Disruptieve ontwikkelingen, die tot voor kort vooral als een bedreiging werden ervaren, krijgen nu constructieve aandacht. Zo zat het Retailplein al om elf uur ’s ochtends vol mensen, die luisterden naar Ahold’s inspanningen om de co2-emissie in de afgelopen zes jaren te halveren. In 2025 wil een van Nederland’s grootste werkgevers co2-neutraal opereren. Zónder compensatie, wordt benadrukt.  

Icoonproject van het kaliber Deltawerken
Even later is het terras van Rotterdam/Den Haag afgeladen vol, als wordt gesproken over een uitdaging van het kaliber Deltawerken. De regio zou haar volledige gebouwde omgeving energieneutraal willen maken. Een “icoonproject” van maar liefst 1 miljoen woningen. Tegenover het terras heeft bouwer-ontwikkelaar Heijmans intrek genomen in een duizelingwekkend spiegelpaleis. De vloer, die vorige maand nog werd gebruikt tijdens het Eurovision Songfestival, projecteert Google Maps-beelden op een enorme spiegelwand. Bezoekers lijken zo door de getoonde straten te lopen.

Minimalistisch
Noemenswaardig is zeker ook de minimalistische stand van Nezzt. De maagdelijk witte ruimte is helemaal leeg, er hangen slechts een paar virtual reality-brillen. Op de wand staat geschreven: De Leegstand, what’s nezzt? Op de stand weten ze het antwoord: NEZZT is een nieuw woonconcept dat meegroeit met de samenleving. NEZZT bouwt dynamisch, met ruimte om te kiezen voor verandering, verplaatsing of zelfs volledige teruggave. Het concept NEZZT werd in samenwerking met Diederendirrix Architectuur & Stedenbouw uit Eindhoven ontwikkeld en ontworpen.  

Inspiratie voor het oprapen
Ook gezien op de beursvloer: de lancering van Develop by Data: een nieuw bedrijf dat vastgoedontwikkelingen begeleidt op basis van big data. Het resultaat is een realistische inschatting van doelgroepen en marktkansen. Develop by Data ondersteunt daarnaast communicatie en sales. Vlak voor borreltijd klinken op de stand van retailontwikkelaar Multi nog wezenlijke kernwaarden voor winkels die het tij willen keren: zorg voor relevantie, betrokkenheid en vertrouwen. 



Reacties


Laatste nieuws