GaragePark Nederland maakt werk van duurzaamheid

Sinds 2007 biedt GaragePark talloze ondernemers, ZZP’ers, klussers en verzamelaars de mogelijkheid om hun bedrijf te vestigen of spullen op te slaan in een ​garagebox​. Dat het een geslaagd concept is blijkt wel uit het hoge aantal ​verhuurde​ boxen. Ook staan er drie nieuwe parken in de steigers. Oprichter Rick Venema vertelt over de duurzame ambities van GaragePark. 

“Duurzaamheid speelt bij zowel GaragePark zelf, de beleggers als de gebruikers een grote rol. Er zijn momenteel elf vestigingen waarvan er dus drie nog in aanbouw zijn. Bij ieder park is er bewust gekozen voor duurzame materialen en wordt er gebruik gemaakt van kwalitatief hoogwaardige ‘prefab’ materialen; de funderingspalen, funderingsbalken en garageboxen behoeven alleen gemonteerd te worden waardoor er minder bouwafval ontstaat”, zegt Rick Venema, oprichter van GaragePark. 

Omdat iedere garagebox een eigen tussenmeter heeft, is het individuele energie verbruik inzichtelijk. Alle nieuwe parken worden voorzien van zonnepanelen. Daardoor zijn er gebruikers die geld verdienen omdat hun energieopbrengst hoger is dan wat zij maandelijks verbruiken. Tevens worden de nieuwe vestigingen verlicht door middel van energiezuinige LED-lampen, die een stuk langer meegaan dan normale verlichting.  

Overigens wordt er binnen de organisatie van GaragePark ook heel veel aandacht besteed aan het milieu. Zo bestaat bijvoorbeeld het volledige wagenpark uit auto’s met energielabel A. Deze auto’s stoten tot 20% minder CO​2​ uit dan auto’s die energielabel C of D hebben. Daarnaast stimuleert GaragePark haar werknemers om vanuit huis te werken. Hiermee draagt GaragePark haar steentje bij om woon-werkverkeer te verminderen.  

Boxen gaan heel lang mee 
GaragePark biedt volgens Venema een jaarlijks bruto aanvangsrendement van 9%. “Voor beleggers is een investering in één of meerdere garageboxen daarom erg interessant. Iedere unit bestaat uit hoogwaardige en duurzame materialen, waardoor deze bij wijze van spreken een eeuw mee kan gaan. De boxen hebben standaard 10 jaar garantie. Als de box verhuurd is geweest, heeft de belegging zich tegen die tijd al lang uitbetaald”. Hier spreekt GaragePark over een duurzaam rendement​. De boxen worden daarnaast ook echt eigendom van de belegger dus er is altijd de mogelijkheid deze weer te verkopen.  

“Wij zien dat veel beleggers, die in onze eerste parken hebben belegd een dusdanig rendement hebben behaald, dat ze ook meegaan in onze nieuwe parken”, aldus Venema.  

Streng beveiligd 
GaragePark wil zoveel mogelijk mensen stimuleren te beleggen in een garagebox, daarbij is de verhuurbaarheid van de boxen het meest belangrijke. Venema: “Onze kracht ligt in het aanbieden van werk- en/of opslagruimte die gemakkelijk te bereiken is vanaf de snelweg. Ook mogen gebruikers zelf bepalen waarvoor zij de units gebruiken. Zo heeft iedere garagebox een eigen huisnummer en postbus, wat bijvoorbeeld ondernemers de mogelijkheid geeft om hun bedrijf hierin te vestigen. Daarnaast is ieder park streng beveiligd, wordt er dag en nacht toezicht gehouden door middel van camerabewaking en is iedere unit standaard voorzien van brand- en inbraakbeveiliging. Dit zijn allemaal factoren die een positieve invloed hebben op de verhuurbaarheid van de boxen.  

Venema vervolgt: ”We zien dat veel mensen bij een self storage unit te maken hebben gehad met inbraak. Die komen naar GaragePark omdat ze zeker willen weten dat hun spullen veilig staan. Met dit concept vervullen wij dus de wensen van de gebruiker én bieden wij vastgoedbeleggers een goed rendement. Een typisch geval van een win-win situatie.”  

Voor meer informatie over de beleggingsmogelijkheden bij GaragePark, ga naar​https://www.garagepark.nl/beleggen/​



Reacties


Laatste nieuws