De jury van Nationaal Renovatie Platform (NRP) Gulden Feniks heeft bekend gemaakt welke inzendingen zijn genomineerd als beste renovatie- en (gebieds)transformatieprojecten van Nederland.

Gemeentehuis Zevenaar is uit 33 inzendingen gekozen en is - samen met 2 andere projecten - genomineerd voor de categorie Transformatie.  

Ambtenaren in sigarettenfabriek
Dat het Gemeentehuis Zevenaar is genomineerd van de categorie Transformatie, bewijst dat de oorspronkelijke functie van een pand - zéker in het geval van Gemeentehuis Zevenaar - drastisch kan wijzigen.

“De transformatie van de gebouwen van de voormalige BAT (British American Tabacco) -fabriek tot het nieuwe gemeentehuis van Zevenaar is een moedige en originele herbestemming, waarmee de gemeente de monumentale panden voor de gemeenschap heeft behouden,” aldus de jury van NRP Gulden Feniks.

Het gedachtegoed van de circulaire economie is bij het Gemeentehuis Zevenaar-project op actieve wijze vertaald. Zo is de herbruikbaarheid van producten en grondstoffen gemaximaliseerd en waardevernietiging geminimaliseerd. Dit heeft als gevolg dat het iconische gebouw waarin voorheen de BAT-sigarettenfabriek gehuisvest was, nieuw leven wordt ingeblazen en de levensduur van het pand wordt verlengd.

Uitreiking
Op woensdag 22 juni 2016 worden in Amsterdam de winnaars bekendgemaakt en de prijzen uitgereikt. De vakkundige jury beoordeelt de projecten op zowel economische aspecten, innovatie en technische uitvoering, als de culturele waarde, duurzaamheid, functionele kwaliteit en maatschappelijke waarde.

BOAG is er enorm trots op dat Gemeentehuis Zevenaar is genomineerd voor de NRP Gulden Feniks prijs. Onze collega’s Chantal Weijers en Peter den Hartog hebben het projectmanagement op zich genomen.

Voor meer informatie over transformatie en circulair bouwen kunt u contact opnemen via 010 - 209 35 35. Onze collega’s helpen u graag verder.

Een bijdrage van BOAG

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021