Woningontwikkelaars kunnen voor financiering nu ook bij DCMF terecht

Naast de mogelijkheid tot het tijdelijk financieren van beleggerswoningen, die veelal na een renovatie weer verkocht worden, bestaat bij vastgoedfinancier DCMF nu ook de mogelijkheid om de ontwikkeling van nieuwbouwwoningen te financieren. Vastgoedjournaal sprak hierover met Lothar Kleinhaarhuis, directeur van DCMF.

Kleinhaarhuis: “Met gepaste trots bieden wij vanaf 1 juli dit jaar de nieuwbouwpropositie aan voor woningontwikkelaars. Daar waar de rest van vastgoedfinanciers niet verder naar buiten kijkt, doet DCMF een stap naar voren met een uitbreiding van haar productenpalet”.

De afgelopen acht jaar is de woningmarkt door verschillende omstandigheden in de problemen gekomen. Vooral de ontwikkeling van nieuwbouwwoningen is fors onderuit gegaan. Een van de redenen is dat er bij financiers minder appetite was om deze te financieren. Een fors tekort op de nieuwbouwmarkt was het gevolg. De vraag naar dergelijke woningen heeft ook een dip laten zien, maar is nooit stilgevallen. Na het recente herstel van de markt is de vraag naar nieuwbouwwoningen ook weer toegenomen. Ook DCMF is veelvuldig benaderd met financieringsproposities om woningprojecten op te starten. “Maar vanaf heden kunnen wij hier nu gehoor aan geven”, zegt Kleinhaarhuis.

In 21 steden
“Uitgangspunt is dat DCMF in 21 (middel)grote steden nieuwbouw kan financieren. Hiervoor verwijzen wij naar de website van DCMF (www.dcmf.nl). Zowel in gevallen van nieuwbouw op een aan te schaffen perceel grond alsmede de aanschaf van bestaande opstallen die vervolgens gesloopt gaan worden. Per casus dient beoordeeld te worden hoeveel procent van de te bouwen woningen verkocht dient te zijn. In sommige gevallen zou dit kunnen betekenen dat we op de klassieke 70% voorverkoop uitkomen, in andere gevallen zal deze eis een stuk lager uit kunnen vallen. We proberen ondanks een gedegen acceptatieproces met de juiste risico-inschatting toch een flexibel product aan te bieden en mee te denken met de vastgoedondernemer”.

Altijd 30% uit eigen middelen
DCMF is bereid maximaal 70% van de koopsom van de grondpositie en maximaal 70% van de stichtingskosten van de te realiseren woningen te financieren met een looptijd van maximaal 18 maanden. De som van deze bedragen kan maximaal €3.000.000 bedragen. Tevens wordt er gekeken naar de getaxeerde eindwaarde van de woningen. Kleinhaarhuis: “De totale hypotheek mag tevens niet meer bedragen dan 70% van de getaxeerde eindwaarde. Verder zal de debiteur uit eigen middelen 30% moeten financieren voordat DCMF start met financieren. Daarmee geven we een forse stimulans aan de woningbouw in Nederland. Daar is iedereen mee gebaat”, aldus Kleinhaarhuis.

Voor verdere productspecificaties verwijzen wij naar de website van DCMF (www.dcmf.nl). 



Reacties


Laatste nieuws