Veeltalige Arthur Tielens naar Valad

Valad Property Group, pan-Europese vastgoed investment manager, heeft Arthur Tielens aangetrokken als European Fund Manager om haar pan-Europese fondsen te mangen. Hij zal verantwoordelijk zijn voor de fondsen met portfolio's in onder meer Zweden, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland en Nederland.

Tielens was ondermeer actief als Directeur Acquisities en Asset Management bij Arcapita Investment Bank in Praag. Daarvoor werkte hij vier jaar bij AMB Property Corporation als Senior Vice President Fund Manager, waar hij verantwoordelijk was voor capital raising en het portfolio management van het Europe Fund, met een waarde van € 1 miljard. Van 2001 tot 2004 werkte hij voor Aberdeen Property Investors in Amsterdam waar hij de Celogix portofolio beheerde dat tegenwoordig deel uitmaakt van het Goodman European Logistics Fund.

Tielens spreekt vloeiend zes Europese talen en heeft een Master in Rechten. Daarnaast heeft hij de MRE Real Estate titel van de SBV Amsterdam School of Real Estate en is lid van het Royal Institution of Chartered Surveyors.

David Kirkby, Group Head of Funds Management voor Valad, licht toe: "Ons funds management team is goed gestructureerd en managet met succes Valad's 15 fondsen met hoge kwaliteit corporate governance, rapportages naar cliënten, debt management en investor relations. Met Tielens aan boord wordt het funds management team versterkt en krijgen we er essentiële Europese expertise bij met efficiënte communicatie naar de lokale vastgoed teams."

Tielens past binnen Valad's strategie om haar pan-Europese portfolio van €5.1 mrd te vergroten en de focus te leggen op het ondersteunen van investeerders en financiële instellingen met het herstructureren van portfolio's. Valad is van plan om binnen een jaar nieuwe fondsen te lanceren en daarnaast haar unieke skill set te gebruiken en deze in te zetten voor de belangen van investeerders. In de afgelopen 12 maanden zijn Valad's fondsen met 20% gegroeid naar meer dan € 700 miljard met een operating profit margin van 20%.



Reacties


Laatste nieuws