Multi en Green strikken Hema als huurder

Multi Vastgoed en Green Real Estate hebben een huurovereenkomst gesloten met retailketen HEMA voor een winkel van circa 360 m² in winkelcentrum Bilgaard in Leeuwarden. Hiermee wordt de aantrekkingskracht van het winkelcentrum aanzienlijk vergroot. Green Real Estate is eigenaar van de winkelpanden in het winkelcentrum, met uitzondering van de panden die eigendom zijn van een aantal ondernemers. Dat melden Multi en Green gezamenlijk. 

Winkelcentrum Bilgaard is gelegen in het noorden van Leeuwarden en wordt na een brand in 2006, die het winkelcentrum grotendeels verwoestte, herontwikkeld. Deze herontwikkeling gaat gepaard met vernieuwing van de bestaande winkels, herinrichting van de openbare ruimtes en uitbreiding van het totale winkelaanbod van circa 6.600 m² naar circa 10.000 m². Bilgaard krijgt een geheel nieuw aanzicht, de entrees worden beter toegankelijk en het krijgt een plein van circa 1.000 m². Hierdoor wordt naast modernisering van het bestaande winkelaanbod en verbetering van de verblijfskwaliteit ook het verbreden van de branchering mogelijk, zodat het winkelcentrum uiteindelijk een stadsdeelfunctie krijgt.

In winkelcentrum Bilgaard zijn onder andere Albert Heijn, Aldi, Aktiesport, Kruidvat, Zeeman en Blokker gevestigd. Daarnaast is ook een groot aantal nieuwe locale ondernemers gecontracteerd. Zij, tezamen met de filiaalbedrijven, zorgen voor een mooi gevarieerd aanbod van winkels. De herbouw en uitbreiding van winkelcentrum Bilgaard vormen, tezamen met de realisatie van 90 meerlaagse woningen op het dak van het winkelcentrum, onderdeel van het masterplan van de architecten Arons en Gelauff uit Amsterdam. Verantwoordelijk voor de coördinatie van het winkelconcept is T+T Design, de huisarchitect van Multi uit Gouda. De gemeente Leeuwarden is verantwoordelijk voor de herontwikkeling van het openbare gebied.

In december 2010 zal het gehele winkelcentrum worden geopend.

Reacties