Belgische belegger Aedifica investeert opnieuw in Nederlands zorgvastgoed

Het Brusselse beursfonds Aedifica maakt vaart met haar groeistrategie in Nederlands zorgvastgoed door de aankoop van een nieuw ontwikkelde zorgresidentie in Arnhem.

De aankoop betreft Zorgresidentie Saksen Weimar in Arnhem, een kleinschalige woonzorglocatie in het midden- tot hogere segment van de markt, gericht op de huisvesting van senioren met (hoge) zorgbehoeften. Verkoper Stepping Stones Home & Care blijft met een sale-and-leaseback transactie voor de lange termijn verbonden aan de locatie als zorgexploitant. Aedifica betaalde €8 miljoen voor het object.

Het is Aedifica's tweede investering in Nederland en is kort na haar eerste aankoop van vier locaties van Domus Magnus voor € 30 miljoen eerder dit jaar.

Reactie CEO
Stefaan Gielens, CEO van Aedifica: “Aedifica startte kort geleden met de invulling van haar lange termijn groei-strategie in Nederland, zoals eerder in België en Duitsland. Met deze tweede investering vult Aedifica haar Nederlandse portefeuille verder aan, die thans 5 bestaande of in aanbouw zijnde zorgresidenties van uitstekende kwaliteit telt.”

Stepping Stones Home & Care is een snelgroeiende Nederlandse zorgonderneming en richt zich op de particuliere ouderenzorgmarkt sinds 2007. Zij exploiteert reeds 8 locaties en zal in de nabije toekomst nog verschillende locaties in exploitatie nemen. De groei van Stepping Stones Home & Care wordt ondersteund door de gespecialiseerde zorginvesteerder Gilde Healthcare Services.

Aedifica is sinds 2006 genoteerd aan de Euronext Brussel en gespecialiseerd in huisvesting voor senioren. De snelle groei van Aedifica is gerealiseerd door op te treden als lange-termijnbelegger en strategisch partner voor zorgverleners. ABN AMRO Real Estate Advisory begeleidt daarbij Aedifica’s toetreding tot de Nederlandse markt en de verdere opbouw van diens portefeuille. DTZ Zadelhoff adviseerde de verkoper Stepping Stones Home & Care.

BEZOEKTIP
28 juni: Dag van het Zorgvastgoed

 

Reacties

Lees onze special over Energietransitie