Strafeis OM tegen Jos van Rey is 24 maanden onvoorwaardelijk

De vraag die iedereen al weken lang bezig houdt: Wat gaat het OM eisen tegen Jos van Rey? Opvallend zijn de diverse reacties die we op Twitter hebben gevolgd. Deze lopen uiteen van taakstraffen tot onteigenen van bezit tot aan flinke celstraffen. Nu is de strafeis van het OM bekend en die liegt er niet om. 

Het Openbaar Ministerie (OM) eist een onvoorwaardelijke celstraf van 24 maanden tegen de oud-VVD'er. Daarnaast zou hij drie jaar lang geen ambt mogen bekleden bij de overheid. Van Rey wordt verdacht van corruptie, verkiezingsfraude en witwassen. Hij zou in zijn functie als wethouder van Roermond smeergeld hebben aangenomen van zijn vriend en projectontwikkelaar Piet van Pol.

Ook Van Pol staat terecht en heeft ook twee jaar gevangenisstraf horen eisen. Ook oud-wethouder Tilman Schreurs zou zich hebben laten omkopen door Van Pol. Tegen hem is een taakstraf van 180 uur geëist. Het OM verdenkt Van Rey er ook van stemmen te hebben geronseld voor de Provinciale Statenverkiezingen in 2012. en Van Rey zou geheime informatie hebben doorgespeeld aan burgemeesterskandidaat Ricardo Offermanns.

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022