Snelste stijging nieuwbouw woningen Noord-Brabant

Het saldo aangemelde nieuwbouw woningen in Noord-Brabant stijgt in de maand augustus het hardst met +513 woningen. Noord-Holland is de 2e grootste stijger met +106 woningen. Het beschikbaarheidsquotum is 65% voor beide provincies. Dat meldt site www.nieuwbouw.com

Flevoland heeft in augustus de grootste daling van aangemelde wongingen laten zien met een saldo van -340 woningen (2675 aangemelde woningen). In Overijssel is het saldo van -211 woningen (5810 aangemelde woningen).

Het beschikbaarheidquotum geeft de verhouding in procenten weer tussen de aangemelde- en beschikbare woningen. Naarmate dit percentage lager is, zijn er meer woningen uit de projecten verkocht.
Drenthe en Zuid-Holland hebben in deze index de gezondste verhouding (62%) en Zeeland de minst gezonde verhouding (79%)

Het totaal aantal nieuwbouw koop woningen dat bij Nieuwbouw.com is aangemeld in Nederland is per 1 september uitgekomen op 55.000 waarvan er zo'n 35.000 beschikbaar zijn. Onze verwachting is dat het aantal aangemelde en beschikbare woningen de eerste maanden verder zal dalen. Met name de 'oude projecten' ondervinden nog steeds ernstige verkoopvertragingen. De 'nieuwe aangemelde' projecten, veelal kleinere projecten, lopen over het algemeen vlot door.



Reacties


Laatste nieuws