NRG huurt nieuwe huisvesting van TCN Arnhems Buiten

TCN en NRG hebben onder begeleiding van DTZ Zadelhoff een nieuwe huurovereenkomst gesloten voor huisvesting op het businesspark Arnhems Buiten. Vanaf 1 december huurt NRG er gefaseerd in totaal circa 3.100 m² kantoor- en bedrijfsruimte, waaronder een nieuw te bouwen bedrijfsruimte van 800 m². DTZ Zadelhoff begeleidde NRG bij deze transactie. De verhurende partij is TCN Arnhems Buiten B.V.

De Nuclear Research & consultancy Group (NRG) is een internationaal bedrijf dat is gespecialiseerd in technische consultancy op het gebied van kernenergie, risicomanagement, inspecties en stralingsveiligheid. NRG adviseert bedrijven en overheden in binnen- en buitenland. Haar nucleaire expertise vormt de basis voor dienstverlening aan vele bedrijfstakken, waaronder de chemie, olie- en gaswinning en de medische sector. NRG heeft vestigingen in Petten en Arnhem.

Voor de huidige vestiging op Arnhems Buiten was NRG op zoek naar nieuwe huisvesting. Enerzijds in verband met de verwachte groei de komende jaren en de wens om de bedrijfsactiviteiten in Arnhem zoveel mogelijk te concentreren, anderzijds omdat voor een deel van de huidige huisvesting de huurovereenkomst werd beëindigd vanwege de herontwikkeling van deze locatie.

De nieuwe bedrijfsruimte wordt dit jaar nog gerealiseerd en opgeleverd. Vanaf 2013 is het definitieve kantoorgebouw van circa 2.300 m² beschikbaar voor NRG. Hiermee ontstaat een compacte huisvesting, met de mogelijkheid om kantoorruimte en bedrijfsruimte aan elkaar te koppelen. Tot dat moment voert NRG haar kantooractiviteiten vanuit een tijdelijke locatie op Arnhems Buiten uit.

TCN is eigenaar van Arnhems Buiten, een businesspark dat bedrijven de mogelijkheid biedt zich te vestigen in monumentale panden, maar ook in nieuwbouw in een hoogwaardige parkachtige omgeving. Mede gezien dit feit heeft NRG ervoor gekozen om op Arnhems Buiten gevestigd te blijven. Vestiging van NRG past binnen het kennisintensieve karakter van de energie- en milieutechnologiebedrijven op het park.

 

Reacties