‘Wij proberen onderdeel te zijn van de wijk, niet alleen van de bouw’

Met betrouwbaar vastgoed neerzetten bedoelt Dura Vermeer niet alleen de daadwerkelijke bouw, maar ook de omgeving waarin gebouwd wordt. “Bij renovatie denken we niet alleen aan de technische aspecten, maar bekijken we alles vanuit een breed perspectief. Wij proberen onderdeel te zijn van de wijk, niet alleen van de bouw”, zegt André Köster, directeur Dura Vermeer Bouw Heyma.

“We kunnen natuurlijk niet alles veranderen aan de omgeving, maar we denken wél altijd mee. Wij willen op een aangename manier aanwezig zijn. Dit kan door een witte bouwkeet met ramen te plaatsen, in plaats van een dichte, die binnen de kortste keren vol graffiti zit”, vertelt Köster. “Daarnaast willen wij bij ieder project vanuit een maatschappelijke rol iets betekenen. Bij een renovatie of ingreep denken we altijd na over iets extra’s wat voor de omgeving geschikt is. Dat kan bijvoorbeeld iets voor kinderen zijn of een andere waardevolle bijdrage voor de wijk.”

Dura Vermeer is een ketensamenwerkingsbedrijf. Köster: “Dit betekent dat wij voortdurend overleggen met de opdrachtgever en de bewoners. Wat is het beste voor het vastgoed en wat is het beste voor de mensen die er wonen of werken?”

Een goed voorbeeld van deze maatschappelijke rol is dat een aantal werknemers van Dura Vermeer op het kantoor van woningcorporatie Ymere in Amsterdam werkt. “Hierdoor wordt er direct samengewerkt en dat is de manier voor het beste resultaat. Als ketenpartner van Ymere realiseren wij een langlopend renovatieproject in een bijzondere buurt: de Amsterdamse Van der Pekbuurt. In de komende 10-15 jaar renoveren we hier jaarlijks 100 tot 150 woningen”, zegt Köster tot besluit.

Een bijdrage van Dura Vermeer.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2022